Najnovije vesti

Mađar „odlepršao“ do zlata, pao je Felpsov olimpijski rekord

Vreme čitanja: 2 minuta

Krištof Milak (©Reuters)

Briljantna trka Krištofa Milaka

Mađar Krištof Milak koji je u trci na 200 metara leptir stilom pre dve godine na planetarnom šampionatu oborio svetski rekord Majkla Felpsa, sada je osvojio olimpijsko zlato i postavio najbolji rezultat u istoriji olimpijskih igara na ovoj deonici. I ponovo je „skinuo“ Majkla Felpsa.

Redom paraju rekordi Majkla Felpsa. Držao je Amerikanac rekord punih 13 godina, postavio ga je još u Pekingu… Kucnuo je čas da padne. Felps je na Olimpijskim igrama u Pekingu deonicu od 200 metara leptir stilom isplivao za 1.52,03, a Krištof Milak je u Tokiju istu deonicu prešao za 1,51,25!

IZBOR UREDNIKA

Da je sposoban da sruši Felpsov rekord, mađarski plivač je dokazao na Svetskom prvenstvu u Guangdžou 2019. godine, gde je plivao 1.50,73. U Tokiju mu niko nije bio ni blizu. Surova dominacija Krištofa Milaka.

Srebrni Japanac Tomoru Honda kasnio je za Mađarom više od dve sekunde. Preplivao je Tomoru Honda stazu za 1.53,73 i zauzeo drugo mesto na postolju, a trećeplasiran je bio italijanski plivač Federiko Burdiso sa vremenom 1.54,45.

Malo je nedostajalo da Mađarska pokupi dve medalje na 200 metara leptir. Za dlaku je izmakla Tamašu Kenderešiju. Završio je Kendereši trku sa sedam stotinki taostatka (1.54,52) za Federikom Burdisom.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva