Odbojkaši Crvene zvezde (©OK Crvena zvezda)
Odbojkaši Crvene zvezde (©OK Crvena zvezda)

Nazire se kraj vladavine najjačeg tima u Srbiji, Zvezda oborila Vojvodinu i u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.12.21. | 20:33

Meljanac i Ristić "poklopili" Parapunova - 3:1

Pre tri dana odbojkaši Crvene zvezde eliminisani su iz kupa od Mladog radnika zbog lošijeg poen količnika, ali da imaju ozbiljnu nameru da nakon pet godina titulu šampiona države vrate u Beograd pokazali su večeras pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu - 3:1 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25). Drugi put ove sezone Zvezda je tukla glavnog konkurenta za titulu, budući da je i u oktobru slavila protiv Novosađana na svom terenu sa 3:0.

Bolji su bili gosti iz Beograda u napadu gde su dominirali Nikola Meljanac i Andrej Ristić, a Vojvodina je teško probijala i Zvezdin blok. Uz to Novosađanima nije najbolje išao ni servis, posebno korektoru Parapunovu koji je u nekoliko navrata pogodio mrežu. Ne računajući prvi set, ostatak meča Vojvodina je jurila rezultat, pa Stara dama na kraju nije uspela da osvoji ni bod u derbiju 11. Kola Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Najneizvesnije je bilo u u prvom setu. Viđena je rezultatska klackalica, igralo se poen za poen tokom celog seta. Velike probleme domaćoj ekipi stvarao je u napadu sjajni Andrej Ristić, a na delu je bilo i nadmetanje dvojice odličnih korektora, Parapunova s jedne i Meljanca s druge strane. Ipak, nakon velike borbe i greške Meljanca u napadu, Vojvodina je uspela da iskoristi drugu set loptu i stigne do vođstva od 1:0. 

Bolje su u drugi set ušli beogradski crveno-beli i napravili razliku od četiri poena razlike. Ipak, Novosađani su se sa tri vezana poena ekspresno vratili u meč, pa su jurili zaostatak od dva poena razlike. Pred kraj seta odlepili su se odbojkaši Crvene zvezde na velikih „plus pet“ i uspeli da preko, pre svih, Meljanca i Ristića izjednače na 1:1 u setovima.

Slično su Beograđani otvorili i treći set i rezultatski se odlepili u startu, pa su domaći morali ponovo da jure rezultat. Prišle su Lale u dva navrata na dva poena razlike preko raspoloženog Milana Zečevića, koji je u ovom setu menjao Parapunova. Ipak, gostima je neprikosnoveni Meljanac i u napadu i u defanzivi donosio presudne poene, pa je Zvezda povela sa 2:1.

Tandem Meljanac i Ristić bio je koban po Novosađane i u četvrtom setu, budući da su tokom celog meča lako probijali blok Lala. Bitne poene zabeležio je u ovom setu i Benjamin Daca i odvojio Beograđane na velikih plus sedam. Sredinom seta Lale su se trgle i pred sam kraj uspele i da izjednače. Ispostavilo se da to nije dovoljno jer se još jednom kad je bilo najpotrebnije aktivirao Meljanac, koji je u svom stilu snažnim smečom iskoristio drugu meč loptu i doneo veliku pobedu Crvenoj zvezdi.

Najefikasniji u Zvezdinom timu bio je Nikola Meljanac sa 34 poena, a sledio ga je Andrej Ristić sa 21. U timu Vojvodine najbolji je bio Radoslav Parapunov sa 16 osvojenih poena.

Trener Vojvodine Slobodan Boškan izjavio je da je njegov tim morao sa većom željom da uđe u ovaj meč.

„U dva seta smo vijali rezultatski Zvezdu što je iscrpljujuće. Jako je teško kada dozvolite protivniku da napravi rezultatsku razliku na početku seta i onda jurite rezultat. Samim tim se smanjuju šanse da osvojite set. Mislim da smo odigrali nedovoljno skoncentrisano osim u prvom setu. Pojedini igrači su igrali bez dovoljno energije jer u ovakvim utakmicama mora da se mnogo više želi pobeda da biste bili ravnopravan protivnik. Zvezda je odigrala dobro posebno u napadu i bloku, ali mi smo morali mnogo bolje za jednu ovakvu utakmicu“, poručio je Boškan i dodao da se okreću narednoj utakmici protiv Zenita, koji dočekuju već u sredu u okviru Lige šampiona.

Trener Crvene zvezde Igor Žakić rekao je da je u današnjoj utakmici presudio bolji kontranapad njegove ekipe.

„Dobro smo servirali celu utakmicu, udaljili smo ekipu Vojvodine od mreže i uspeli da ih nadigramo u bloku i odbrani, ali i da u kontranapadu pravimo bitnu razliku, što je i prevagnulo. S druge strane, iskoristili smo nešto lošiji servis Vojvodine. Mi nastavljamo dalje, probaćemo da pobedimo svaku utakmicu do kraja, ali činjenica da tih utakmica ima mnogo i da se ne pitamo samo mi. Nadamo se da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo nastaviti ovaj pobednički niz“, zaključio je strateg Beograđana.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE - 11. KOLO

Petak

Vojvodina - Crvena zvezda 1:3

Subota

17.00: Radnički Kragujevac - Niš

19.00: Spartak Ljig - Mladi radnik Požarevac

Nedelja

18.00: Takovo Gornji Milanovac - Partizan

19.00: Ribnica Kraljevo - Spartak Subotica

PIŠE: Aleksandar Milošević


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara