Najnovije vesti

Neuništivi srpski dvojac Vasić i Mačković: Sutra je prava stvar, sutra napadamo medalju

Vreme čitanja: 3 minuta

Miloš Vasić i Martin Mačković (©Reuters)

"Mislim da imamo velike šanse i na nama je samo da se oporavimo i odradimo najbolju trku"

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić – Martin Mačković plasirao se u finale Olimpijskih igara. Srbija će tako posle 17 godina napasti medalju u veslanju. U polufinalu je srpski dubl završio na drugom mestu iza hrvatske postave, koju čine braća Sinković, i sutra će od 02.15 po srednjeevropskom vremenu veslati za medalju.

Miloš Vasić i Martin Mačković su u polufinalu zabeležili vreme 6:17.47, i iza sebe ostavili su Kanadu, Holandiju, Italiju Francusku. Miloš Vasić blistao je od sreće posle plasmana u veliko finale i istakao je da srpski dvojac sutra napada medalju.

Ušli smo u finale. Jako veliki uspeh. Korak po korak uspeli smo da prebrodimo prvu trku posle svega što nam se dešavalo. Postepeno iz treninga u trening da se dižemo i uđemo u polufinale. Spremili smo se mentalno da izveslamo najbolju trku što se tiče ovog dela takmičenja. Uspeli smo u svojim ciljevima, izveslali smo jako dobru trku po teškim uslovima i ušli u finale. Srbija posle 17 godina ima konačno finale u veslanju, što je veliki uspeh. Sada je najbitnije da se brzo oporavimo i sutra idemo u napad na medalju. Mislim da imamo velike šanse i na nama je samo da se oporavimo i odradimo najbolju trku”, rekao je Miloš Vasić.

Neće biti lako srpskom dvojcu bez kormilara da se popne na postolje i uveća saldo medalja Srbije u Tokiju, ali je Vasić uveren da može do podviga.

Konkurencija je na Olimpijskim igrama najjača. Videlo se i sada da čak i neki favoriti nisu ušli u finale. Australija je ispala iz grupe. Španci su ušli u polufinale, tu je i Rumunija sa kojom smo se dosta trkali. Dobili smo Rumune i na Evropskom, i u Lucernu. U našoj grupi Hrvati su, naravno, pobedili i pokazali da su do sada najbolji. Ali, videćemo sutra… Tu su još i Kanađani, Holanđani su ispali, a dominirali su u prvoj trci, tako da mi sutra veslamo našu trku i idemo do medalje”, podvukao je Miloš Vasić.

Martin Mačković zadovoljan je zbog plasmana u finale, ipak, ono pravo tek sledi.

Jako sam zadovoljan, mislim da možemo da budemo još brži. Ali ovo je bilo sasvim dovoljno zasad. Cilj nam je bio da uđemo u finale. Nismo imali toliko veliki pritisak, zbog ranijih dešavanja. Poslednje dve nedelje nismo imali sreće sa koronom. Finale je kruna našeg rada, ali mi nismo gotovi. Polufinale je samo jedan korak, a sutra je prava stvar. Iako su vremenski uslovi bili teški (duvao vetar), ja sam uživao. Dobro sam se osećao, nisam osećao bol u telu i bilo je to super iskustvo”, zaključio je Martin Mačković.

IZBOR UREDNIKA


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva