Toni Polard (©AFP)
Toni Polard (©AFP)

Nju Orleansov košmar s kvoterbekovima: Hil izgubio četiri lopte, Dalas slavio

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 08:01

Kaubojsi pobedili Sejntse sa 27:17 u prvom meču 13. kola NFL šampionata

Nije lako zameniti legendarnog Drua Brisa. Činilo se da je trener Šon Pejton pogodio s Džejmisom Vinstonom. Imali su Sejntsi skor 5-2 posle pobede nad šampionom Tampom, ali se na tom meču teško povredio startni kvoterbek tima iz Luizijane, završio je sezonu, a onda su kola nekadašnjeg Superboul šampioona krenula nizbrdo.

Sejntsi su doživeli peti uzastopni poraz. Dalas je slavio u Nju Orleansu sa 27:17 i prekinuo niz od dva poraza i učvrstio se na čelo divizije Istok NFC-a i blizu je mesta u januarskom plej-ofu.

Izabrane vesti

Nedelja, 19.00: (1,60) Sinsinati Bengals (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,55)

Posle skora od 0-4 Trevora Simijana, koji je neuspešno menjao povređenog Vinstona, Pejton je promenio kvoterbeka, u vatru ubacio Tajsoma Hila, ali je i on bio katastrofalan protiv Kaubojsa u prvom mećču 13. kola NFL šampionata. Bacio je čak četiri presečene lopte i bio glavni krivac za poraz pred svojima navijačima.

Osim lošeg kvoterbeka, problem Nju Orleansa bio je i četvrti meč bez prve zvezde u napadu, raning beka Elvina Kamera. Bez njega, Sejntsi su jalovi u napadu. Ako se tome doda da cele sezone ne igra prvi risiver tima i nekadašnji broj 1 u ligi, Majkl Tomas, ne čude užasne igre tima iz Luzijane koji je sve dalje od plej-ofa.

Dalas nije briljirao, ali je uspevao da kazni greške rivala. Na ovom meču zbog virusa korona nije bilo glavnog trenera Majkla Mekartija koga je odlično menjao defanzivni koordinator Den Kvin. Kornerbek Trejvon Digs je uhvatio i deveti presečeni pas i po tome je rekorder u ligi. Kvotertbek tima iz Teksasa Dak Preskot bio je solidan, imao je 26 kompletiranih pasova iz 40 pokušaja, za 238 jardi, tačdaun i jedan presečeni pas koji je uhvatio Maršon Letimor.

Trčanje raning beka Kaubojsa Tonija Polarda krajem treće četvrtine od 58 jardi je prelomilo meč. Tada se Dalas odlepio na +10 – 20:10 i rutinski slavio u gostima.


tagovi

Dalas KaubojsNju Orleans Sejntsamerički fudbalNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara