Filip Filipović (©Reuters)
Filip Filipović (©Reuters)

Srbija u paklenoj grupi u Tokiju: Hrvatska, Crna Gora, Španija...

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 00:32

Izabranici Dejana Savića brane olimpijsko zlato ovog leta. Nikad jači rivali u prvoj fazi takmičenja

U nedelju su završene kvalifikacije za vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. Crna Gora, Grčka i Hrvatska su poslednji učesnici najveće sportske smotre na svetu. U Roterdamu su u nedelju određeni sastavi grupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija je u veoma teškoj grupi A sa Australijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Španijom, i Kazahstanom. U Grupi B su SAD, Grčka, Japan, Italija, Mađarska i Južna Afrika.

Izabrane vesti

Nema sumje da je naša grupa mnogo jača. Ukoliko se raspored bude pravio po Bergerovim tablicama, Srbija će prvo igrati sa Španijom, zatim sa Kazahstanom, Australijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Po četiri ekipe idu u četvrtfinale.

"Ne pamtim da smo imali težu grupu, ali ne mislim da je to loše. Ako sve bude kako treba iz jakih utakmica ćemo ući u odlučujuće mečeve“, kratko je rekao kapiten olimpijskog šampiona Filip Filipović.

Srbija je pre pet godina u Rio de Žaneiru osvojila zlato posle pobede nad Hrvatskom u finalu. Kao pobednik Svetske lige Delfini su izborili plasman na Olimpijske igre još 2019. godine.

Branilac titule u ženskoj konkurenciji reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće u Grupi B sa Rusijom, Madjarskom, Kinom i Japanom, a u Grupi A će igrati selekcije Španije, Australije, Holandije, Kanade i Južnoafričke Republike.

OI u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog leta, ali zbog pandemije viursa korona nisu odigrane. Ovog leta najbolji sportisti sveta trebalo bi da odmere snaga u prestonici Japana od 25. jula do 8. avgusta.



tagovi

vaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeFilip FilipovićOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara