Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

Sve prolazi, samo Brejdi traje: Tampa zaledila Lembo fild i otišla u Superboul

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.01.21. | 00:22

Iako je u drugom poluvremenu finala NFC-a protiv Grin Beja bacio čak tri presečene lopte, legendarni as odveo Bakanirse u meč za trofej Vinsa Lombardija na svom terenu za dve nedelje. Biće to jubilarni 10. meč za titulu za najboljeg igrača svih vremena. Četa Brusa Erijansa pobedila Pekerse sa 31:26

Tom Brejdi je neuništiv. Sa Nju Ingland Petriotsima je stigao do šest šampionskih prstenova, devet puta je igrao Superboul. Napustio je u martu prošle godine tim iz Bostona, a sa Tampa Bejom je stigao do jubilarne 10. borbe za najvredniji pehar u Sjedinjenim Američkim Državama. U finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC), Bakanirsi su pobedili Grin Bej na Lembo fildu sa 31:26 posle dramatičnog meča. U Superboul u 7. februara u Tampi, tim sa Floride igraće protiv branioca titule Kanzas Siti Čifsi koji je na Erouhedu pobedio Bafalo Bilse sa 38:24.

I u 44. godini Brejdi je pokazao da je G.O.A.T. Bio je fantastičan u prvih 30 minuta, držao konce u svojim rukama do početka treće četvrtine, kada je svoj tim vodio do velikih +18 – 28:10, ali je onda imao veoma loše trenutke koje nisu skupo koštale njegov tim. Bacio je čak tri presečene lopte u nastavku utakmice, dozvolio Pekersima da odgovore sa dva brza tačdauna. Ušlo se u dramatičan finiš, ali je odbrana gostiju sa Floride obavili posao umesto Brejdija u poslednjoj deonici meča.

Izabrane vesti

Uspeo je još jednom da dovede svoj tim do 30 jardi od end zone rivala, kiker Sakop je povećao prednost na 31:23. Imao je Rodžers napad za izjednačenje, stigao je na 10-ak jardi do end zone Bakanirsa, ali iz tri pokušaja nije uspeo da nađe svoju glavnu metu, Devonte Adamsa, koji nije imao svoje veče.

Usledila je šokantna odluka trenera Grin Beja Meta Laflera. Odlučio je da kiker Mejson Krozbi šutira za tri poena, da samo smanji prednost - 26:31. Sve nade je polagao u odbranu, koja je bila odlična u nastavku susreta, ali je posle jednog prekršaja, gosti sa Floride stigli do prvog dauna, a na kraju je junak meča, risiver Kris Gadvin doneo novi prvi daun, vreme je isteklo, za veliko slavlje Bakanirsa. Tampa će 7. februara da igra na svom stadionu Rejmond Džejms za drugu titulu. Prvu je osvojila pre 18 godina kada je trener bio Džon Gruden.

Tom Brejdi je u poslednjim trenucima prvog poluvremena bacio pas od 43 jardi ka Skotiju Mileru, za muk na Erouhedu - 10:21. U nastavku, odmah je raning bek domaćina Eron Džons izgubio loptu, koji je Dejvin Vajt doneo u end zonu Pekersa. Tajt end Kameron Brejt je uhvatio tačdaun pas za +18 Bakanirsa u prvoj akciji gostiju u trećoj červrtini.

Usledila je igra na sve ili ništa Erona Rodžersa. Robert Tonijan i Devonte Adams su postigli tačdaune u trećem periodu igre, smanjli na 23:28, ali u poslednjih 15 minuta stao je napad Pekersa. Grin Bej je drugu godinu uzastopno poklekao u finalu NFC-a, a mnogo će se pričati o odluci Laflera da ne dozvoli Rodžersu da pokuša na četvrtom daunu da postigne tačdun. Nije hteo da rizikuje, verovao je u odbranu i to se pokazalo kao pogrešno. Ne daje se lopta u ruke Tomu Brejdiju. Rutinski je uspeo da sačuvao loptu u finišu. Rodžers u prvom finalu konferencije na Lembo fildu nije uspeo da odvede svoj tim u Superboul, a posle meča je rekao da će razmisliti o budućnosti u Grin Beju. Najavio je mogućnost napuštanja Lembo filda.

Tampa Bej će biti prvi tim u istoriji Superboula koji će meč za trofej da igra na svom terenu i to sa navijačima, naravno u smanjenom kapacitetu. Dopušteno je oko 22.000 gledalaca, od toga će trećina da budu zdravstveni radnici koji su nagrađeni za veliki trud i požrtvovanost tokom pandemije virusa korona.

Bakanirsi osvojili NFC, sada idu na trofej Vinsa Lombardija (©AFP)Bakanirsi osvojili NFC, sada idu na trofej Vinsa Lombardija (©AFP)

Brejdi sada vodi sa 3:1 protiv Rodžersa u mečevima u kojima su obojica bila starteri. Kvoterbek Tampe bacio je tri tačdaun pasa, ali i imao i tri presečene lopte. Imao je 20 uspešnih dodavanja iz 36 pokušaja za 280 jardi. Raning bek Leonard Fornet je istrčao tačdaun i prebacio 55 jardi. Junak meča Kris Gadvin je uhvatio pet lopti za 110 jardi, dok je Majk Evans imao 51 jard iz tri hvatanja. U odbrani su briljirali Dejvin Vajt i Šek Baret koji je imao čak tri "seka" na Erona Rodžersa.

Kod domaćina, Rodžers je imao tri tačdaun pasa, jednu presečenu loptu. Kompletirao je 33 dodavanje iz 48 pokušaja, za 346 jardi. Najbolji igrač u napadu bio je Markiz Valdes Skentling. Imao je tačdaun i osvojenih čak 115 jardi. Igra trčanjem je bila veoma loša. Trojica raning bekova Grin Beja - Eron Džons, Džamal Vilijams i Ej Džej Dilon imali su samo 67 jardi.

NFL – PLEJ-OF, FINALA KONFERENCIJA

Nedelja

Grin Bej Pekers - Tampa Bej Bakanirs 26:31 (0:7, 10:14, 13:7, 3:3)

Ponedeljak

Kanzas Siti Čifs - Bafalo Bils 38:24 (0:9, 21:3, 10:3, 7:9)


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalTampa Bej BakanirsGrin Bej PakersGrin Bej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara