Tom Brejdi (©Reuters)
Tom Brejdi (©Reuters)

Vašington desetkovan, Smit ne igra - zicer za Tampu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 23:41

NFL plej-of: Kvoterbek domaćeg tima zbog povrede ne igra u trećem meču "vajld kard" vikenda. Gosti sa Floride veliki favoriti

Bakanirsi su pre početka sezone bili viđeni u plej-ofu, dok je malo ko očekivao Vašington u januarskom duelu u borbi za trofej Vinsa Lombardija. Tampa je imala čak četiri pobede više od tima iz prestonice, ali je bila druga u diviziji Jug NFC-a iza Nju Orleans Sejntsa. Vašington je sa negativnom skorom 7-9 stigao do čela najgore divizije u ligi, Istoka NFC-a i imaće prednost domaćeg terena u trećem meču "vajld kard" vikenda u nedelju (02.15).

Vašington je trebalo da predvodi u napadu Aleks Smit, ali poslednje vesti "preko bare" kažu da kvotervek srpskog porekla neće moći da igra, pa će na teren protiv Tampe da istrči četvrti kvoterbek ove sezone Tejlor Hejnike. Teško će domaćin nešto da uradi bez pomoći iskusnog vođe napada.

Izabrane vesti

Tom Brejdi iako ima 43 godine nije rekao poslednju reč u NFL-u. Posle 20 godina je napustio Nju Ingalnd Petriotse i doneo timu sa Floride prvi plej-of posle devet godina pauze. Tampa je imala odličan finiš sezone. Brejdi je u sjajnoj formi. Jedini problem mogla bi da bude povreda najboljeg risivera Majka Evansa. On je povredio koleno prošle nedelje u meču sa Atlantom, ali se očekuje da izađe na teren stadiona FedEks fild. Iako ne bude Evans spreman, tu su odlični Kris Gadvin i Antonio Braun. Napad Bakanirsa je eksplozivan, postiže veliki broj poena.

Odbrana čete Rona Rivere moraće da zaustavi Tampu na bar manje od 25 poena, ako želi da slavi. Fantastični ruki Čejs Jang je vođa defanzive Vašingtona. Posle pobede nad Filadelfijom prošle nedelje rekao je malo drsko: "Dajte mi tog Toma Brejdija". Videćemo da li će snažni defanzivni end da izvrši pritisak na Brejdija. Zna se da legendarni as igra dobro ako ima odličnu zaštitu. U suprotnom, sklon je greškama ako se ne oseća komotno u "džepu".

Prvi polufinalista AFC-a je Bafalo koji je u zanimljivom duelu pobedio Indijanapolis Koltse sa 27:24.

NFL – PLEJ-OF, "VAJLD KARD" RUNDA

Subota

Bafalo Bils - Indijanapolis Kolts 27:24 (7:3, 7:7, 3:0, 10:14)

Sijetl Sihoks - Los Anđeles Remsi u toku

Nedelja

02.15: (6,50) Vašington Fudbol tim (16,0) Tampa Bej Bakanirs (1,15)

19.05: (2,55) Tenesi Tajtens (14,0) Baltimor Rejvens (1,60)

22.40: (1,20) Nju Orleans Sejnts (15,0) Čikago Bers (5,40)

Ponedeljak

02.15: (1,40) Pitsburg Stilers (14,0) Klivlend Brauns (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Tampa Bej BakanirsVašington Futbol timamerički fudbalNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara