Zurabi Datunašvili (©Reuters)
Zurabi Datunašvili (©Reuters)

Datunašvili iskoristio drugu šansu i slavio, sa Hrvatom za bronzu

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.08.21. | 04:25

Taj meč biće na programu u popodnevnim časovima, posle 12.30

Srbija ima šansu da osvoji još jednu bronzu u Tokiju!

Naturalizovani srpski rvač Zurabi Datunašvili uspeo je da iskoristi drugu šansu i savlada Alžirca Bačira Azara rezultatom 5:1 u repersažu grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma.

Izabrane vesti

Datunašvili se tako plasirao u meč za bronzu gde će se rvati sa Hrvatom Ivanom Huklekom. Taj meč je peti po programu koji startuje u 12.30 po srednjoevropskom vremenu.

Sudar s Alžircem bio je težak. Datunašvili je dao poen rivalu u ranoj fazi, potom je pretrpeo grub i nezgodan udarac u nos, čak počeo i da krvari zbog čega je morao da stavi tampon u nos, ali je ubrzo posle toga zablistao. Alžirac se dobro branio, ali je Datunašvili izveo bacanje velikom amplitudom vredno četiri boda čime je napravio kritičnu razliku vrednu pobede!

Poraz u osmini finala slobodnim stilom do 57 kilograma upisao je Stevan Andrija Mićić. Od njega je bolji bio Japanac Juki Takahaši, inače svetski šampion iz 2017. godine, sa ubedljivih 7:0. Mićić će novu šansu dobiti kroz repersaž samo u slučaju da se Takahaši plasira u borbu za najsjajnije odličje.



tagovi

rvanjeOlimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020tokio 2020Zurabi DatunašviliStevan Andrija Mićić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara