Marko Milosavljević (©Reuters)
Marko Milosavljević (©Reuters)

Milosavljević: Možemo da trčimo sa Islanđanima, igram šta mi se kaže, ne biram poziciju

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 10:31

„Cela bekovska linija je odlična. Moramo da sprečavamo da nas nadmudre ’jedan na jedan’, da pomažemo jedni drugima. Samo tako možemo da ih zaustavimo“, smatra bek Ademar Leona

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Srednji/levi bek Ademar Leona Marko Milosavljević bio je X faktor Orlova u Katovicama prošle godine. Eksplodirao je u finišu Svetskog prvenstva, posebno protiv Holandije u poslednjem meču na šampionatu i pokazao da može da bude perjanica reprezentacije u narednom periodu.

Izabrane vesti

Šteta zbog povrede mišića krajem prošle godine koja ga je izbacila na tri nedelje iz ritma. Nije trenirao punim kapacitetom u prve nedelje priprema u Staroj Pazovi, ali sada to prošlost.

Sve je sada super, osećam se dobro, sanirana je povreda, nema nikakvih posledica. Nisam imao punu minutažu u Španiji na dve utakmice, na obe sam igrao po 15 minuta, taman da se uvedem u ritam“, rekao je Milosavljević.

Protiv Islanda moramo da igramo skandinavskim stilom, mnogo trčanja, sprečavanje tranzicije i lakih golova.

Jedva čekamo početak šampionata. Island je sjajna reprezentacije, sve se to zna, ima igrače u najboljim klubovima sveta, ali možemo da im pariramo. Siguran sam da možemo da trčimo s njima, da im ne dozvolimo da vuku kontre i polukontre. Moramo da smanjimo i broj tehničkih greška. Imali smo ih dosta u Granoljersu“.

Od srednjeg beka Magdeburga Gislija Kristajansona sve polazi, ali nije samo on u epicentru.

Cela bekovska linija je odlična. Moramo da sprečavamo da nas nadmudre ’jedan na jedan’, da pomažemo jedni drugima. Samo tako možemo da ih zaustavimo“.

20.30: (1,25) Mađarska (10,0) Crna Gora (4,90

Milosavljević je pravi „univerzalnii vojnik“ Tonija Đerone. Igrao je na sve tri spoljne pozicije tokom mandata španskog stručnjaka.

Zasad sam srednji bek, ali igram šta mi se kaže. Na kojoj god sam poziciji, moje je da pomognem ekipi. Verujem da ću imati više minuta da se pokažem u najboljem svetlu. Motivisan sam, ima i male treme pred start šampionata, ali to je ona pozitivna“.

Cimer vam je Uroš Kojadinović. Možete da počnete zajedno da učite francuski.

Kad se završi ovo Evropsko prvenstvo, planiramo da uzmemo onlajn kurseve“.

20.30: (1,35) Španija (8,50) Hrvatska (4,00)

Veliki korak u karijeri Beograđanina, nekadašnjeg rukometaša Crvene zvezde i Železničara, imaće od leta kada prelazi u Nant. Verovatno ga čeka i Liga šampiona sa ambiciznim klubom koji je u zemlji Galskih petlova trenutno drugi, iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena.

Čim se pojavila ta mogućnost, potpisao sam za Nant. Veliki korak za mene posle tri godine u Ademar Leonu. Verujem da ću da napredujem, da igram u Ligi šampiona i jakom francuskom šampionatu. U Španiji sam za ove dve i po godine sazreo, dve sezone sam radio sa Manolom Kadenasom, mnogo je pažnje poklanjao individualnom radu. Nije bllo lako u početku da se naviknem, ali je kasnije sve došlo na svoje. Nant je sada viši nivo u karijeri. Spreman sam za taj korak“, zaključio je Milosavljević.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – 1. KOLO

Petak

GRUPA B (MANHAJM)

18.00: (1,25) Austrija (10,0) Rumunija (4,90)

20.30: (1,35) Španija (8,50) Hrvatska (4,00)

GRUPA C (MINHEN)

18.00: (1,30) Island (9,00) Srbija (4,40)

20.30: (1,25) Mađarska (10,0) Crna Gora (4,90)

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA A (DISELDORF)

Francuska - Makedonija 39:29 (17:13)

Nemačka - Švajcarska 27:14 (13:8)

Četvrtak

GRUPA D (BERLIN)

Slovenija - Farska Ostrva 32:29 (13:13)

Norveška - Poljska 32:21 (15:10)

GRUPA E (MANHAJM)

Holandija - Gruzija 34:29 (19:12)

Švedska - BiH 29:20 (14:7)

GRUPA F (MINHEN)

Portugalija - Grčka 31:24 (18:14)

Danska - Češka 23:14 (9:9)



tagovi

Marko MilosavljevićEHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024Rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara