Nemanja Ilić (©Starsport)
Nemanja Ilić (©Starsport)

Nemanja Ilić: Uzdamo se u našu odbranu, zaustavljala je i jače rivale od Islanda

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 09:39

Ne smemo da primamo lake golove, to bi moglo skupo da nas košta. Na postavljenu zonu verujem da možemo da pariramo rivalu, da smirimo ritam, da ne dozvolimo da nas pretrče, da ne pravimo tehničke greške“, rekao je kapiten rukometaša Srbije

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Kapiten je opet u stroju. Nije putovao Nemanja Ilić sa timom u Španiju na prijateljski turnir u Granoljersu prošle nedelje. Lakša povreda je bila razlog, ostao je preventivno u Beogradu, ali nije bio sporan za Minhen.

Izabrane vesti

Najbolji strelac šampionata Francuske u dresu Tuluza oran je da sa kapitenskom trakom predvodi Orlove na Evropskom prvenstvu. Nestpljenje postoji, iščekuje se prvi meč u Olimpijskoj dvorani u gradu u Bavarskoj protiv Islanda, na papiru prvog favorita u Grupi C.

Niko nema tremu. Dugo smo zajedno da bismo je imali. Možda Kojadinović, koji je ovde prvi put, pa mi iskusniji mu pomažemo da se opusti, da držimo to pod kontrolom, da ne bude pritiska, da ga ne sputa. Jedva čekamo da počne šampionat“, bile su prve reči Ilića za Mozzart Sport.

18.00: (1,30) Island (9,00) Srbija (4,40)

Današnji rival je skeniran do najsitnijh zrnaca. Svi znaju ko su Islanđani, kakva opasnot preti od skandinavske selekcije.

Gledali smo sve tri reprezentacije iz grupe, a poslednjih dana intenzivno pratimo i spremamo Island. Analizirali smo ga, dobro znamo prednosti, ali i mane i trebalo bi da budemo spremni, da se nosimo s njima i ako bude sve kao treba, i da pobedimo“.

Gisli Kristjanson, Aron Palmarson, Dadi Smarason, Omar Ingi Magnuson, ali opasna krila Sigvaldi Gudđonson i Bjarki Mar Elison. Ima Island veliki broj kvalitetnih igrača.

Opasnost preti sa sivih strana, ali ne može da se pobedi samo individualno, već kao ekipa. Moramo zajedno da se držimo, da verujemo. Cela bekovska linija je veoma dobra, ali se mi uzdamo u našu odbnau. Igrali smo i sa jačim selekcijama od Islanda, pa odbrana nije bila problem. Mogli smo sa svima da izađemo na kraj. Svesno smo njihove snage, ali se ne plašimo. Ne smemo da primamo lake golove, to bi moglo skupo da nas košta. Na postavljenu odbranu verujem da možemo da im pariramo, da smirimo ritam, da ne dozvolimo da nas pretrče, da ne pravimo tehičke greške“.

20.30: (1,25) Mađarska (10,0) Crna Gora (4,90)

Škripalo je u pripremnim mečevima u Španiji, ali je tri meča Toni Đerona iskoristio da proba nekoliko varijanti kako u odbrani, tako i napadu.

Svako voli da pobedi, ali to su samo pripremne utakmice. Kada dođe poraz, svako treba da izvuče pouke, da se radi na ispravljanju jer na Evropskom prvenstvu moramo da budemo najbolji. U Španiji smo imali previše izgubljenih lopti“.

Ilić je jedan od najiskusnijih. Od 2013. godine je u reprezentaciji. Svestan je da je vreme da se nešto više uradi.

Normalno je da su ambicije porasle zbog rezultate koje pravimo poslednjih godina. Nemamo pritisak da nešto moramo. Cilj je drugi krug, ali za početak Island, pa ćemo onda da vidimo koliko možemo. Imamo u glavi i narednu rundu, želimo u Keln, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice, samo je to ispravno razmišljanje“, zaključilo je iskusno levo krilo Orlova.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – 1. KOLO

Petak

GRUPA B (MANHAJM)

18.00: (1,25) Austrija (10,0) Rumunija (4,90)

20.30: (1,35) Španija (8,50) Hrvatska (4,00)

GRUPA C (MINHEN)

18.00: (1,30) Island (9,00) Srbija (4,40)

20.30: (1,25) Mađarska (10,0) Crna Gora (4,90)

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA A (DISELDORF)

Francuska - Makedonija 39:29 (17:13)

Nemačka - Švajcarska 27:14 (13:8)

Četvrtak

GRUPA D (BERLIN)

Slovenija - Farska Ostrva 32:29 (13:13)

Norveška - Poljska 32:21 (15:10)

GRUPA E (MANHAJM)

Holandija - Gruzija 34:29 (19:12)

Švedska - BiH 29:20 (14:7)

GRUPA F (MINHEN)

Portugalija - Grčka 31:24 (18:14)

Danska - Češka 23:14 (9:9)



tagovi

EHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024Nemanja IlićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara