Džon Gruden (©AFP)
Džon Gruden (©AFP)

Skandal u SAD-u: Gruden napustio Rejderse posle optužbi da je rasista, homofob...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 13:20

Pod pritiskom javnosti, doskorašnji glavni trener Las Vegasa podneo ostavku

SAD potresa skandal, a glavni akter je legendarni Džon "Čaki" Gruden.

Posle optužbi i članaka objavljenih u Vol strit džurnalu i Njujork tajmsu da je u mejlovima koristio rasistički, homofobni i mizogini rečnik, doskorašnji trener Las Vegas Rejdera je podneo ostavku.

Izabrane vesti

"Podneo sam ostavku na mestu trenera Las Vegasa Rejdersa. Volim Rejderse i ne želim da skrećem pažnju na franšizu. Hvala svm igračima, trenerima, osoblju i navijačima Rejders nacije. Žao mi je, nikada nisam hteo nikog da povredim“, izjavio je Gruden.

Nedelja, 22.25: (1,60) Denver Bronkos (14,0) Las Vegas Rejders (2,55)

Za privremenog glavnog trenera tima iz Nevade postavljen je Rik Bisakija, doskorašnji koordinator specijalnog tima.

Ostavka iskusnog stručnjaka, koji je 2003. godine osvojio trofej Vinsa Lombardija sa Tampa Bej Bakanirsima, usledila je posle serije tekstova u dva tiražna lista. Objavljeni su mejlovi koji datiraju još od 2011. godine u kojima je rasnoj osnovi vređao izvršnog direktora Udruženja igrača NFL-a Demorisa Smita. U javnosti su se pojavile i slike koje je Gruden slao, a na kojima su devojke u toplesu, a jedna od njih bila je čirlidersica Vašingtona.

Gruden je pre ostavke razgovarao sa vlasnikom slavne franšize Markom Dejvisom kako bi ga obavestio o odluci da napusti mesto glavnog trenera.

"Prihvatio sam Grudenovu ostavku“, kratko je saopštio Dejvis.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Gruden je 2018. godine potpisao desetogodišnji ugovor sa Rejdersima vredan 100.000.000 dolara, što je bio najveći ugovor za nekog trenera u ligi. Prve tri godine nije se proslavio na kormilu franšize koji se pre dve sezone iz Ouklenda preselila u carstvo poroka i kocke, Las Vegas. Nije uspeo da odvede Razbonjike u plej-of. Ove sezone je startovao sa tri pobede, ali u poselednja dva kola, Rejdersi su poraženi od Los Anđeles Čardžersa i Čikago Bersa, pa su znatno pokvarili šanse da se dokopaju plej-ofa posle pet godina.



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaLas Vegas RejdersDžon Gruden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara