Slavlje Novosađana (©ARKUS liga)
Slavlje Novosađana (©ARKUS liga)

Voša izborila treće finale ove sezone: Desetkovani Pančevci skupo prodali kožu

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 19:57

Arkus Superliga Srbije: Novosađani pobedili Dinamo u gostima sa 26:23 i sa 2:0 u seriji se plasirali u borbu za trofej gde ih čeka pobednik duela Partizan – Metaloplastika (1:0 za crno-bele). Povreda Duška Čelice poremetila domaćina, Puhovski vodio Lale do trijumfa

Devetostruki uzastopni šampion Srbije Vojvodina prvi je finalista plej-ofa Arkus Superlige. Nisu Novosađani briljirali u dva meča sa Dinamom, evidentno je da su u padu forme posle fantastičnih igara u Evropi prošlog meseca, ali četa Borisa Rojevića je najkvalitentija ekipa u ligi.

Posle trijumfa sa 26:23 na Slanoj bari pre četiri dana, u Pančevu su Lale pobedile identičnim rezultatom, pa su sa 2:0 u seriji se plasirali u borbu za 11. titulu, 10. u nizu. Rival će biti bolji iz duela Partizana i Metaloplastike. Beograđani su poveli sa 1:0.

Izabrane vesti

Tim Dragana Markovića je bio silno oslabljen na ovom meču. Zbog povrede nije bilo najboljeg igrača Danila Radovića, zbog plavog kartona u Novom Sadu je suspendovan odlični pivotmen Uroš Pavlović. Dinamo je u igri većim delom među držao veteran Duško Čelica, ali se i on povredio 10 minuta pre kraja, kod vođstva domaćina sa 21:20.

Gosti su serijom 3:0 prelomili meč. Belorus Baris Puhovski je bio najbolji igrač meč, nepogrešiv sa linije sedam metara je bio pivotmen Luka Rogan, važan gol je dao i Mohamed Aziz Aidi, u finišu je nekoliko lopti skinuo i Fran Lučin, pa je Voša na kraju slavila i plasirala se u borbu za trofej.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, domaćin je serijom 4:0 preokrenuo rezultat u nastavku, poveo sa 16:14. Dok je Čelica imao snage, držali su se Pančevci, ali njegovom izlaskom zbog povrede, ionako tanka bekovska linija bila je slabija. U finišu kada se lomiilo bila je lak plen za granitnu odbranu Lala na čelu sa defanzivnim specijalistaima Miljanom Pušicom i kapitenom Miljanom Vukovljakom.

Imala je Voša mnogo problema u napadu. Puhovski je u prvih 30 minuta postigao šest golova, u nastavku samo jedan. Proradila su krila u drugom poluvremenu, Darko Milenković i Bojan Rađenović. Nije bilo u timu Miloša Grozdanića zbog povrede. Mohamed Aziz Aidi nije u formi, mučio se Tunišanin većim delom meča, nije išlo ni Milana Milića, ali na kraju iskustvo Novosađana došlo je do izražaja. Domaćini su skupo prodali kožu, ali nisu imali snage za iznenađenje i majstoricu u Novom Sadu.

I Novosađani su imali hendikep u finišu, kada je Ivan Distol oštro startovao na desnog beka Milana Milića. Poslednjih osam minuta nije bilo u igri nekadašnjeg rukometaša Metaloplastike, Nanta i Zagreba.

Najefikasniji igrač meča bio je Baris Puhovski sa sedam golova (dva iz sedmerca), Darko Milenković je četiri puta zatresao mrežu bivšeg kluba, a po tri Luka Rogan (sve iz penala) i Bojan Rađenović. Odličan na golu bio je Fran Lučin sa 11 odbrana, dok je Luka Arsenić imao jednu.

Kod domaćina, Duško Čelica je postigao šest golova, jedan manje je delo Veljka Čabrila, dok je Stefan Sunajko četiri puta pogodio mrežu Novosađana. Nemanja Marjanović je odbranio sedam udaraca, dok je Obrad Ivezić skinuo četiri lopte gostima, od toga dva sedmerca u prvom poluvremenu.

Desno krilo Voše Marko Vasić je isključeno u 15. minutu jer je iz sedmerca pogodilo loptom u glavu čuvara mreže Pančevaca Ivezića.

Ovi timovi će do kraja sezone još dva puta da odmere snage u finalu Kupa Srbije.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Utorak

Dinamo Pančevo – Vojvodina 23:26 (12:14), u seriji 0:2

Sreda

19.30: Metaloplastika – Partizan, u seriji 0:1

***igra se na dva dobijena meča 


tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara