Patrik Mahoms na meču protiv Bengalsa (©AFP)
Patrik Mahoms na meču protiv Bengalsa (©AFP)

Barou je zver, ali je Mahoms čudo, bučni Erouhed ruši Bengalse

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.01.22. | 11:59

NFL, plej-of: Kanzas Siti Čifsi favoriti u finalnom meču Američke fudbalske konferencije (AFC) protiv najvećeg iznenađenja sezone, Sinsinatija (21.00)

Ko će igrati u Superboulu koji je na programu za dve nedelje na velelepnom stadionu Sofaj u Los Anđelesu? Kanzas Siti i Sinsinati odmeriće snage večeras (21.00) na uvek bučnom Erouhedu za AFC krunu, a rival u borbi za trofej Vinsa Lombardija biće pobednik divzijskog duela franšiza sa Zapada NFC-a, Los Anđeles Remsa i San Francisko Fortinajnersa (ponedeljak, 00.30).

Čifsi su poslednje dve sezone bili u Superboulu, a sada imaju šansu za het-trik. Pre dve godine su dobili San Francisko sa 31:21, dok su prošlog februra poniženi u Tampi od Bakanirsa – 9:31. Patrik Mahoms i drugovi žele da vrate pehar na Erouhed. Prvi su favoriti za krunu u NFL-u (kvota u Mozzartu na Kanzas je 2,30), a to su bili i pre početka sezone.

Izabrane vesti

Sinsinati je najveći hit sezone. Bengalse niko nije video ni u plej-ofu, a tek ne na poslednjem stepeniku pred Superboul. Tim iz Ohaja je u "vajld kard“ rundi eliminisao na svom terenu Las Vegas Rejdersa sa 26:19, a onda je pokorio Nešvil i dobio u gostima najbolji tim AFC-a u ligaškom delu šampionata, Tenesi Tajtense sa 19:16. Odlučio je fild gol ruki kikera Ejvana Mekfirsona sa 52 jarde u poslednjoj sekundi meča.

21.00: (1,30) Kanzas Siti Čifs (15,0) Sinsinati Bengals (4,00)

I Kanzas je stigao do finala posle drame, posle najboljeg meča u poslednjih nekoliko godina, i triler završnice i pobede protiv Bafalo Bilsa sa 42:36 posle produžetka. Trinaest sekundi je bilo dovoljno Mahomsu da odvede svoj tim do dodatnih 15 minuta, a kada je novćić rekao da je lopta u posedu njegovog tima, uspeo je da ostvari pobednički tačdaun. Dodavanje ka Trevisu Kelsiju u end zoni Bilsa je bilo dovoljno za finale AFC-a.

Dvojica kvoterbekova će biti u epicentru. Mahoms će igrati i četvrto vezano finale AFC-a u četvrtoj godinii kao starter. U ruki godini je grejao klupu Aleksu Smitu. Džon Barou je opravdao velika očekivanja. Bio je prvi pik na draftu 2019. godinu. Preporodio je gubitničku franšizu kojoj je doneo plej-of pobedu posle 31 godine.

Problem za Barou je slaba ofanzivna linija koja je prošle nedelje u Nešvilu dopustila čak devet "sekova“ na kvoterbeku. Kanzas ima dobru prednju defanzivnu liniju s Krisom Džonsom, Frenkom Klarkom i Melvinom Ingramom, koja bi mogla da namuči Baroua, ali ima šuplji sekendari. Džoš Alen je u finišu prošlonedeljnog duela razbio odbranu Kanzasa, a to bi mogao i mladi as Bengalsa dugim pasovima ka omiljenoj meti, nekadašnjem kolegi sa Uniiverziteta LSU, Džamaru Čejsu.

Dobra vest za Kanzas je da bi vođa sekendarija odbrane Tajron Matju trebalo da igra pošto je napustio meč protiv Bilsa u uvodnim minutima zbog potresa mozga.

Napad Čifsa je kašljucao u ligaškom delu šampionata, nije bio na nalik onom paklenom iz prethodne tri sezone. I Mahoms je dosta grešio, gubio lopte, ali u ovom plej-ofu opet je četa Endija Rida mašina za tačdaunove. Raspoložen je Mahoms, ne gubi lopte, a u top formi su prve hvatačke zvezde u napadu, tajt end Trevis Kelsi i brzonogi risiver Tajrik Hil.

Sinsinati nema šta da izgubi, već je uradio više od očekivanog, pa može da bude opušten. Čifsi imaju imperativ pobede, imaju kompletniju ekipu, iskusniju i mnogo su bliži Superboulu u Los Anđelesu za dve nedelje.

Očekuje se meč na veliki broj poena (kvota u Mozzartu da će biti više od 54,5 poena je 1,85), dva eksplozivna napada i slabih odbrana. Motiv za Kanzas je i poraz u Sinsinatiju pretposlednjem meču ligaškog dela sezone. Bengalsi su tada slavili sa 34:31, obezbedili prvo mesto na jakom Severu AFC-a, ali i onemogućili Čifse da budu lideri konferencije.

Da li je vreme za osvetu Kanzasa?

Mozzart je za današnji meč na bučnom Erouhedu ponudio i igru, tačdaun – da ili ne. Na vama je da pogodite ko će od fudbalera da poentira. Ponuđeno je devet igrača. Najveće šanse kod domaćina da postignu tačdaun imaju Trevis Kelsi – 1,80 i Tajrik Hil – 1,85. Kod gostiju, na raning beka Džoa Miksona je kvota 1,95, a na ruki risivera Džamara Čejsa – 2,00.

Pogledajte kompletnu ponudu.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

NFL, PLEJ-OF – FINALA KONFERENCIJA

AFC

Nedelja

21.00: (1,30) Kanzas Siti Čifs (15,0) Sinsinati Bengals (4,00)

NFC

Ponedeljak

00.30 (1,60) Los Anđeles Rems (14,0) San Francisko Fortinajners (2,55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalSinsinati BengalsKanzas Siti ČifsKanzas SitiPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara