Ivan Kopcev (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Ivan Kopcev (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Blickrig Šapčana za prvi trijumf u Jadranskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 14:43

Delfini bolji od zagrebačke Mladosti - 11:8

Dan odmora bio je neophodan vaterpolistima Šapca da se regenerišu posle duplog programa i potpune psiho-fizičke ispražnjenosti. Pauza i vreme za prikupljanje energije odrazili su se na igru Šapčana, izabranici Anta Vasovića leteli su u bazenu i ostvarili prvu pobedu u regionalnoj Premijer ligi.

Šapčani su posle tri neuspeha u okršajima sa favoritima - upisani porazi od Novog Beograda, Juga i Partizana - potopili zagrebačku Mladost - 11:8 (4:4, 3:1, 4:0, 0:3). Konačno je Šabac bio svež, a da bude “drugi” tim u odnosu na prethodne susrete uticalo je to što se kapiten Nikola Marković priključio saigračima u bazenu. 

Izabrane vesti

Zagrepčani su najsnažnije u Beogradu primorali da podignu nivo obrtaja kako bi osvojili bodove, mladi tim Mladosti pokazao je da u ritmu igranja iz dana u dan, a nekada i dva puta dnevno, može da odigra dobro, ali ne i da izdrži do same završnice. Pala je Mladost u trećoj četvrtini protiv Juga i Partizana, u okršaju sa Šapcem poklekla je u prvim minutima nastavka. 

Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Nadmetali su se igrači Šapca i Mladosti ko će postići lepši gol i sa veće razdaljine u prvom poluvremenu. Sa jedne strane Dario Rakovac, a sa druge Ivan Kopcev i kapiten Nikola Marković. Sevala su isključenja na obe strane, Mladost je takve momente koristila ispodprosečno i to joj se obilo o glavu. Ni Šabac se u tom parametru nije proslavio, mogao je znatno bolje, ali je u trećem kvartalu kada se meč lomio bio na visini zadatka. 

Odlepio se Šabac na “plus dva” u smiraj prvog poluvremena. A početkom iduće deonice puleni Anta Vasovića izveli su blickrig. Dobili su šabački Delfini taj period sa 4:0, razliku su napravili Ognjen Vasović - postigao dva gola, po jedna iz peterca i igre - Petar Stanić i Marko Tubić. Došao je Šabac do razlike koju Mladost nije mogla da nadoknadi, pa je usledilo opuštanje i topljenje velike razlike. Ublažili su Zagrepčani poraz i sada su obe ekipe na učinku od jedne pobede i tri poraza. 

Ivan Kopcev je sa četiri gola bio najefikasniji akter susreta. Ognjen Vasović dva puta je pogodio metu, a u redovima Mladosti Dario Rakovac predvodio je listu strelaca sa tri gola, ali je imao i osam promašaja.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Subota 

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

Partizan - Jadran Herceg Novi 6:7

Šabac - Mladost Zagreb 11:8

17.00: Jadran Herceg Novi - Šabac

18.50: Budva - Partizan

20.40: Novi Beograd - Jug Dubrovnik

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Subota 

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

17.00: Primorac - Solaris

18.50: Radnički Kragujevac - Mornar Split

20.40: Crvena zvezda - Jadran Split 


tagovi

VK ŠabacVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara