Miljan Pušica (©Starsport)
Miljan Pušica (©Starsport)

Cunami Vojvodine u nastavku: Trnavac i Rađenović osvojili Banjicu

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 21:09

Super rukometna liga Srbije: Novosađani pobedii Partizan sa 30:25 (11:12) u derbiju 15. kola

Blistava igra Partizana, ali samo 25 minuta. Da bi se dobio dominantan tim u Srbiji mora da se igra svih 60 minuta. U derbiju 15. kola Super rukometne lige Srbije, Vojvodina je posle preokreta u drugom poluvremenu pobedila crno-bele na Banjici sa 30:25 (11:12) i ostala sa maksimalnim učinkom u domaćem šampionatu i napravila dobru uvertiru pred duel Lige Evrope u Švajcarskoj protiv Kadeten Šafhauzena.

Imali su domaćini prednost od 10:6, ali u nastavku odbrana Voše sa kapitenom Miljanom Pušicom je pojačana, razbranio se Andrej Trnavac, dok je čovek odluke u napadu bilo levo krilo Bojan Rađenović koje je u nastavku rešetalo mrežu Luke Arsenića.

Izabrane vesti

Posle gola Nikole Kovačevića u 38. minutu, Partizan je poveo sa 15:14, a onde sledi furioznih pet minuta Lala, serija 5:0. Tada je meč prelomljen u korist čete Borisa Rojevića, pa je u poslednjih 15 minuta bilo samo otaljavanje posla gostiju. Boris Puhovski je u finišu sa tri gola overio trijimf Novosađana.

Crno-bele može da raduje povratak na teren kapitena Nikole Zečevića koji je odigrao prve minute u šampionatu posle više od šest meseci od operacije ligamenta kolena. Doduše, igrao je samo u odbrani. U 20. minutu se upisao u listu strelaca iz kontre, kada je Partizan stvorio najveću prednost +4 - 10:6. Napad Lala je bio veoma nepovezan u prvih 30 minuta. Jedino je Petar Đorđić bio na visini zadatka. Domaćine su predvodili raspucani Uroš Kojadinović i nekadašnji igrač Voše Nikola Kovačević. Goste je u igri držao odlični Andrej Trnavac na golu, dok se u finišu prvog poluvremena probudio Boris Puhovski. U nastavku druga priča, dominacija kvalitetnijih i iskusnijih novosadskih rukometaša i na kraju rutinska pobeda bez neizvesnosti.

Junak meča bio je Andrej Trnavac koji je nekadašnjim saigračima odbranio čak 16 udaraca. Boris Puhovski je dao šest golova, a Bojan Rađenović (bez promašaja) i Petar Đorđić su postigli po pet pogodaka. Kod crno-belih, reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović se 10 puta upisao u listu strelaca, od toga četiri sedmerca, dok je Nikola Kovačević dao sedam bivšem klubu. Luka Arsenić je imao sedam odbrana. Zbog oštrog starta nad Vorkapićem, u 45. minutu je isključen srednji bek Partizana Veljko Popović. Nažalost, desno krilo Vojvodine je doživelo prelom ruke i verovatno je za njega sezona završena.

Oba tima su bila oslabljena. Partizanu su nedostajali bolesni Nemanja Obradović i povređeni Luka Barjaktarović i Luka Lazić. Novosađanima su falili Stefan Dodić, Mohamed Aziz Aidi i kapiten Miljan Vukovljak, dok je od ranije teško povređen Milan Milić.

Kada igraju najbolji klubovi u Srbiji u protekloj deceniji pršti, ima mnogo varnica. Bilo je i ovog puta mnogo nervoze kako na terenu, tako i na klupama oba kluba, pogotovo u prvom poluvremenu. Tome je doprinelo konfuzno i očajno suđenje delilaca pravde Sekulića i Jovandića.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Subota

Proleter - Jugović 31:30 (15:11)

Ub - Obilić 19:26 (8:15)

Partizan - Vojvodina 25:30 (12:11)

Nedelja

18.00: Radnički Kragujevac – Crvena zvezda

Ponedeljak

19.00: Dubočica – Dinamo Pančevo

Ranije odigrano

Metaloplastika – Vranje 38:19 (19:10)




tagovi

RK VojvodinaRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara