Marko Ivović (©AFP)
Marko Ivović (©AFP)

Čuvaj se svete plave čete

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.06.21. | 10:03

Posle fantastičnog preokreta protiv Francuske, odbojkaše Srbije danas (15.00) čeka još jedan težak ispit - Brazil sa Brunom Rezendeom, Joandijem Lealom i ostalim zvezdama južnoameričke selekcije

Pobeda nad Slovenijom, oslabljenom Italjom i Japanom nisu iznenađenje, Poljaci sa Vilfrdom Leonom su bili prejaki, ali trijmf nad Francuskom, i to posle proekreta u pet setova, podigli su apetetie srpske javnosti. Orlovi mogu daleko u Riminiju u trećem izdanju Lige nacija. Naših odbojkaša, nažalost, neće biti na Olimpjskim igrama u Tokiju, pa je ovo takmičenje poslednja priprema za četu Slobodana Kovača pre Evropsko prvenstvo u septembru gde Srbija brani zlato iz Pariza pre dve godine.

Ervin Ngapet, Kevin Tili, Benžamin Tonuti pali su posle trilera u petak, a danas (15.00) evropskog šampiona čeka još jedan težak ispit, Brazil. Karioke su poražene samo od Francuza i to sa maksimalnih 3:0 u četvrtak, ali su se juče vratili u pobednički ritam trijumfom nad Japanom.

Izabrane vesti

15.00: (1,42) Brazil - Srbija (2,65)

Brazilci su na Apenine stigli u najjačoj postavi sa iskusnim tehničarem Brunom Rezendeom, elitnim primačima servisa italjanskih giganata Lube i Trentina, Joandijem Leaolom i Rikardom Lukarelijem, kao i korektorom Valasom de Souzom koji je sa 16 poena bio najefikasniji protiv Japana u petak.

Srbija je pokazala da može svakog da pobedi. Brazil je blagi favorit, ali ako Aleksnandar Atanasijević, Marko Podraščanin, Marko Ivović i drugovi budu odigrali kako znaju južnoamerička selekcija nije nepobediva. Protiv Trikoloa je odličan bio tehničar Nikola Jovović, dok je povređenog Srećka Lisinca sjajno zamenio srednji bloker Kuzbasa iz Kemerova Petar Krsmanović. Dražen Luburić je pokazao da može uvek da zameni Atanasijevića, do ove godine nezamenjivog prvog napadača Orlova.

16.00: (2,55) Rusija - Poljska (1,45)

Srbija tradicionalno teško izlaze na kraj s Brazilom. Naši odbojkaši su samo jednom pobedili nekadašnjeg šampiona sveta na prethodnih šest utakmica. Poslednji put Srbija je pobedila Bruna Rezendea i drugove pre dve godine u Ligi nacija i to posle pet setova.

Osim meča Srbije i Brazila zanimljivo će biti u duelu branioca krune u Ligi nacija Rusije i dvostrukog uzastopnog šampiona sveta Poljske (17.00). Biće to obračun dvojice bombardera, Maksima Mihajlova i Vilfreda Leona, najboljeg odbojkaša današnjice. Obe selekcije su samo jednom poražene u dosadašnjih pet kola, s tim da Zbornaja ima bod više i trenutno je sa 13 bodova lider takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a.

19.30: (2,41) Bugarska - Iran (1,50)

Čak šest selekcija imaju samo jedan poraz u Ligi nacija i biće velika borba za jednom od prva četiri mesta koje donose polufinale. Bez šansi nije ni Iran, koji je posle dva startna poraza vezao tri pobede. Na klupi azijske selekcije sedi trofejni ruski stručnjak Vladimir Alekno. Japanci su bili hit prvog vikenda, ali sada padaju. Razočaranje dosaašnjeg toka Lige nacija su Amerikanci koji imaju već tri poraza, dok se od desetkovanih Itallijana nije očekivalo mnogo s obzirom na to da nedostaju nosioci Ivan Zajcev, Osmani Huantorena, Simone Đaneli...


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara