Bogdan Đurđić (©MN Press)
Bogdan Đurđić (©MN Press)

Debakl Zvezde u Bukureštu, svaka priča o F8 Lige šampiona za crveno-bele završena

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 21:33

Tim Aleksandra Filipovića peti put zaredom poražen u elitnom takmičenju. Teoretske šanse za plasman na završni turnir postoje, ali to je samo matematika...

Počelo je kao bajka plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, a preraslo je u košmar iz koga vaterpolisti Crvene zvezde ne znaju kako da se iskobeljaju. Poraz za porazom u društvu najboljih posle rušenja nemačkog Špandaua. Crveno-beli su porazom od Steaue u Bukureštu stavili tačku na priču oko plasmana na završni turnir Lige šampiona, tamo Zvezde neće biti – 11:8 (3:0, 1:3, 4:2, 3:3).

U trenutku kada je Crvenoj zvezdi pobeda bila nikad važnija ove sezone – što zbog potencijalnog odlaska na Fajnal-ejt, što zbog predstojećeg zavrnog turnira Kupa Srbije na kome će crveno-veli braniti titulu – raspao se tim Aleksandra Filipovića. Pukao je po svim šavovima i uneo nemir pred utakmice odluke.

Izabrane vesti

Steaua je protiv Zvezde ostvarila prvu pobedu u grupnoj fazi, ali nije predala fenjer crveno-belima. I dalje je zbog nešto lošije gol-razlike zakucana za dno tabele. Ipak, slaba je to uteha vaterpolistima Zvezde, jer nisu gledali ka dnu, već ka nekoj od prve četiri pozicije. Ta bitka izgubljena je, jer prosipanje bodova u Rumuniji je nenadoknadivo. Pogorovo jer su crveno-beli većinu utakmica odigrali kod kuće, a imaju samo tri boda. Premalo da bi imali bilo čemu da se nadaju u Ligi šampiona.

Krenula je Zvezda iz minus faze, ponovo je dopustila protivniku da stekne prednost, a potom se baci u jurnjavu. Loša otvaranja utakmica skupo su koštala Filipovićev tim u elitnom takmičenju, odnela su previše bodova. Uspela je Zvezda da istopi deficit od četiri gola i sredinom trećeg kvartala vrati se u igru. Doneo joj je izjednačenje Ivan Basara, jedini raspoloženi pojedinac u taboru crveno-belih. Potrošio je srpski predstavnik svu energiju da bi se vratio u igru…

Ni atom snage nije ostao u vaterpolistima Crvene zvezde. Namirisala je Steaua krv, iskoristila trenutak i zadala završni udarac rivalu. Napravila je novu seriju od četiri gola, za novi povratak Zvezda nije bila sposobna. Bila je utučena, i potučena. Ivan Basara bio je najefikasniji kod crveno-belih sa tri gola, dok je u redovima Steaue prednjačio Levante Vančik, koji je tri puta pogađao metu.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Utorak

Barseloneta - Radnički 13:7

Ferencvaroš - Jadran Split 14:8

Breša - Olimpijakos 8:7

Sreda

Dinamo Tbilisi - Novi Beograd 8:17


GRUPA B

Sreda

Marselj - Špandau 12:7

Jug - OSC Budimpešta 11:12

Hanover - Pro Reko 7:20

Steaua - Crvena zvezda 11:8




tagovi

VK Crvena zvezdaVK SteauaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara