Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić (©MN Press)
Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić (©MN Press)

Demonstracija sile Berlinaca: Milosavljev i Marsenić osvojili Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 19:35

Fukse u finalu u Flensburgu razbio španski Granoljers sa 36:31 (16:12). Srpski pivotmen bez promašaja u dva meča na završnom turniru. Sjajan i popularni Banda

Srbi su se pretplatili na trofej u Ligi Evrope. Prošle sezone su Petar Đorđić i Lazar Kukić sa Benfikom prigrlili pehar u drugorangiranom evropskom takmičenju, a njihovi naslednici na tronu su Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev. Treba istaći i trenera golmana tima iz nemačke prestonice, proslavljenog as našeg i svetskog rukometa, Dejana Perića.

Fukse iz Berlina na krilima srpskog tandema razbio je u finalu najveće iznenađenje sezone, španski Granoljers sa 36:31 (16:12). Dileme oko pobednika bile su samo u uvodnih 15 minuta. Španci su dobro krenuli, vodili do sredine prvog dela meča, najviše sa dva gola razlike (9:7), a onda je tim iz prestonice Nemačke preuzeo stvar u svoje ruke, do poluvremena stekao četiri gola viška (16:12), a onda dodao gas u drugih 30 minuta i ubedljivo slavio i opravdao ulogu prvog favorite za trofej.

Izabrane vesti

Imao je u 52. minutu nemački tim prednost od +9 - 33:24, ali je onda spustio ručnu, pa su rukometaši Granoljersa u finišu ublažili poraz. Španski tim je izbacio dva bundesligaša, Flensburg u četvrtfinalu i u subotu Gepingen u polufinalu, ali nije mogao protiv Lisica koji su osvojile treći put ove takmičenje (prethodna dva puta 2015. i 2018. godine).

Mijajlo Marsenić je u polufinalu bio odličan, postigao je šest golova iz isto toliko pokušaja, a i u finalu nije imao promašaj, pet puta je pogodio mrežu Granoljersa. Dejan Milosavljev je u polufinalu odbranio 11 udaraca rukometašima Monpeljea, a u borbi za trofej imao je 10 intervencija.

Najefikasniji igrač meča bio je Lase Anderson sa osam golova. Fabijan Vide je pogodio šest puta, koliko i Hans Lindberg, dok se prva zvezda tima, danski desni bek Matijas Gidsel pet puta upisao u listu strelaca.

Kod španskog tima, Čileanac Hoakin Salinas Munjoz je postigao sedam golova, koliko i veteran, levi bek Antonio Garsija Robledo. Supertalentovani Nigerijac Jusuf Faruk je zaustavljen, nije imao svoj dan, samo je dva puta pogodio mrežu nemačkog tima. Golman Luan da Rosa je sakupio 10 odbrana.

Lisice su posustale ovog meseca u Bundesligi, teško će do titule i pored liderske pozicije veći deo najjačeg prvenstva na svetu, ali i Lige šampiona u konkurenciji Kila i Magdeburga, ali trofej u Ligi Evrope je satisfakcija za uspešnu sezonu.

U borbi za treće mesto, Gepingen je pobedio Monpelje sa 33:29.

LIGA EVROPE – FINALE (FLENSBURG)

Nedelja

Fukse Berlin - Granoljers 36:31 (16:12)

ZA 3. MESTO

Monpelje - Gepingen 29:33 (17:16)


tagovi

Fukse BerlinRukometna Liga EvropeMijajlo MarsenićDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara