Eron Rodžers i Met Staford (©AFP)
Eron Rodžers i Met Staford (©AFP)

Duel starih znanaca – Rodžers VS Staford, Brejdijevi Baksi strepe od Tejlora, desetkovani Tajtensi

Vreme čitanja: 6min | ned. 28.11.21. | 10:59

Danas 10 mečeva 12. kola NFL šampionata. Pršti od derbija, svaka pobeda je bitna pred januarski plej-of. Ledena tundra Lembo filda spremna da proguta Los Anđeles Remse. Derbi u Indijanapolisu

Dvanaesto kolo NFL šampionata počelo je duelima na Dan zahvalnosti u četvrtak (sve tri pobede gostiju), a danas su na programu još 10 utakmica. Najzanimljiviji duel igra se na kultnom Lembo fildu, Grin Bej Pekersi u reprizu propšlosezonskog polufinala NFC-a dočekuju Los Anđeles Remse (22.25). U tom meču početkom godine, Siraši su razbili tim iz Kalifornije sa 32:18, ali su sledećeg vikenda poraženi od Tampe i opet ostali bez očekivanog Superboula.

U Viskonsinu ćemo opet gledati dvoboj elitnih kvoterbekova, Erona Rodžersa i Meta Staforda, doduše novog asa Remsa prvi put u dresu tima iz Los Anđelesa protiv MVP proteklog šampionata. Prethodnu deceniju vojevao je bitke s vođom napada Grin Beja u dresu Detroit Lajonsa. Oba tima imaju po tri poraza, Pekersi pobedu više, pa su u borbi za pol-poziciju u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC) i propuštanje prvog vikenda plej-ofa.

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TAMPA BEJ DA ODBRANI TITULU U NFL ŠAMPIONATU JE 7,00.

Remsi dolaze odmorni posle nedelje pauze, ali u lošoj formi, sa dva ubedljiva poraza, od Tenesija i San Francuska. Vreme će biti protiv gostiju iz sunčane Kalifornije. U Grin Beju, na ledenoj tundri Lembo filda, očekuje se temperatura ispod nule, a domaćini se u takvim uslovima osećaju kao ribe u vodi.

Rodžers ima povredu palca desne noge. Rovit je, ali će predvoditi napad Pekersa. Grin Bej je prošle nedelje poražen u Minesoti, ali je viđen kao lider Severa NFC u plej-ofu, dok su Remsi drugi na Zapadu NFC-. Gledaju u leđa odličnoj Arizoni, franšizi s najboljim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. Problem za domaći tim su brojne povrede tokom sezone, pogotovo u odbrani. Pre dve nedelje se povredio i levi tekl Eldžton Dženkins koji je čuvao Rodžersa od nasrtaja defanzivaca. Najbolji igrač u ligi na toj poziciji, Dejvid Bahtijari, i dalje se oporavlja od operacije, pa ga neće biit još nekoliko nedelja u timu Pekersa. To bi mogao da bude problem. Krhka ofanzivna linija domaćina imaće velikih problema da sačuva Rodžersa od najboljeg defanzivca lige Erona Donalda i pojačanja iz Denvera Vona Milera.

22.25: (2,40) Grin Bej Pekers (13,0) Los Anđeles Rems (1,70)

Najbolji kornerbek lige Džejlen Remzi imaće paklen zadatak da sačuva risivera Grin Beja Devontea Adamsa, top 3 hvatača u šampionatu i omiljenu metu Erona Rodžersa. Obično snažni defanzivac pobedi svoje rivale, ali u janurau ove godine Adams je dobio rat sa Remzijem. Taj duel bi mogao da bude presudan večeras u Viskonsinu.

MOZZART NUDI IGRU TAČDAUN - DA ILI NE. U PONUDI JE 49 FUDBALERA

Roviti u timu Grin Beja su u startni raning bek Eron Džons, risiver Alen Lazard i lajnbeker Rašan Geri, ali se očekuju da budu u sastavu. Napad Remsa škripi u poslednje vreme, a Staford nije tako siguran kao na startu sezone. Imaće kvoterbek tima iz Los Anđelesa i pomoć novajlije Odela Bekama koji se nije proslavio na premijeri u San Francisku pre dve nedelje. Veliki problem za Remse je teška povreda risivera Roberta Vudsa koji je završio sezonu. Malu prednost dajemo Pekersima, samo zbog domaćeg terena. Ove sezone Lembo fild je neosvojiva tvrđava za goste. Četiri trijumfa su ostvartili Pekersi pred svojim navijačima.

Velika bitka vodiće se i u Indijanapolisu, gde Koltsi dočekuje šampiona Tampa Bej. Tom Brejdi i drugovi imaće težak zadatak da slave protiv zahuktalog domaćina. U redovima Koltsa briljira trenutno najbolji raning bek lige Džonatan Tejlor. Prošle nedelje je pregazio Bilse u Bafalu. Ako iko može da brani igru trčanjem to je onda Tampa, sa sjajnim defanzivcima Šekom Beretom, Džejsonom Pjer Polom, Vitom Veom i Ndamukong Suom, a iza ove četvorke dejstvuje najbolji tandem lajnbekera u ligi, Dejvin Vajt i Lavonta Dejvid. Vita Vea i Dejvin Vajt su rotivi, imaju lakše povrede, ali se očekuje da izađu na stadion Lukas Oil.

19.00: (2,55) Indijanapolis Kolts (13,0) Tampa Bej Bakanirs (1,60)

Brejdi u napadu ne može da računa samo na Antonija Brauna koji propušta i peti meč ove sezone zbog povrede zgloba, ali je tu Rob Gronkovski koji se prošle nedelje vratio u tim posle preloma rebara. Imaće Brejdi opet sjajdan tandem risivera na raspolaganju - Majka Evansa i Krisa Gadvina. Kvaitet je na strani Tampe. Ključ je zaustavljanu domaćeg raning beka Tejlora i dati kvoterbeku Indijanapolisa Karsonu Vencu da što više baca loptu. Tipujemo na Bakanirse.

Tenesi je ostao lider Američke fudbalske konfrencije (AFC) i pored šokantnog poraza od Hjustona na svom terenu, ali su Tajtensi u padu. Napad je desetkovan. Prvo se povredila zvezda tima, raning bek Derik Henri, zatim i veteran Hulio Džons, a tim iz Nešvila je ostao i bez još jedng elitnog risivera Ej Džej Brauna. Teško će Rajan Tanehil da probije čvrtstu odbranu Petriotsa, jednu od najboljih u ligi. Bez najboljeg trija u napadu crno se piše Tenesiju u Bostonu (19.00). Ruki kvoterbek Nju Inglanda Mek Džons je sve bolji, napad je proigrao poslednjih nedelja, pa bi četa Bila Beličika mogla da zabeležei novi trijumf, šesti u nizu, i približe se plej-ofu posle godinu dana pauze.

19.00: (1,40) Nju Ingland Petriots (14,0) Tenesi Tajtens (3,35)

Prštaće i u Sinsinatiju gde na noge Bengalsima stiže Pitsburg (19.00). Ovaj meč je verovatno presudan za plej-of snove oba tima. Ben Rotlibserger je sve bolji. Dobra vest za Stilerse je da bi u timu mogao opet da bude vođa odbrane Ti Džej Vot. Bez njega, defanziva Čeličnih je ranjiva što govori 41 primljen poen u Los Anđelesu protiv Čardžersa prošle nedelje. U prvom meču ovih timova ove sezone na Hajnc fildu, Sinsinati je očitao lekciju Pitsburgu – 24:10.

19.00: (1,60) Sinsinati Bengals (14,0) Pitsburg Stilers (2,55)

San Francisko i Minesota u Kaliforniji (22.25) igraju jedan od presudnih mečeva za plej-of. Oba tima su u naletu, vezali su dva trijumfa i sa polovičnim učinkom od pet trijumfa i isto toliko poraza dočekuju meč na Levis stadionu. Domaćini se uzda u sjajnu odbranu, uz sve boljeg kvoterbeka Džimija Garopola, dok je napad bolji deo Vajkingsa. Kirk Kazins igra odlično, a ima na raspolaganju odličnog raning beka Dalvina Kuka i tandem risivera Džastina Džefersona i Adama Tilena. Blagu prednost dajemo Fortinajnersima.

Čardžersu su favoriti u Denveru protiv Bronkosa (22.05), dok bi Filadelfija mogla pobedom u Njujorku protiv Džajantsa (19.00) da se uključi u borbu za plej-of.

---------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

NFL – 12. KOLO

Četvrtak

Detroit Lajons - Čikago Bers 14:16 (7:0, 0:13, 7:0, 0:3)

Dalas Kaubojs - Las Vegas Rejders 33:33 - 33:36 p. p. (6:14, 7:3, 6:10, 14:6, 0:3)

Petak

Nju Orleans Sejnts - Bafalo Bils 6:31 (0:7, 0:3, 0:14, 6:7)

Nedelja

19.00: (1,60) Sinsinati Bengals (14,0) Pitsburg Stilers (2,55)

19.00: (1,70) Hjuston Teksans (13,0) Njujork Džets (2,40)

19.00: (2,55) Indijanapolis Kolts (13,0) Tampa Bej Bakanirs (1,60)

19.00: (2,40) Džeksonvil Džeguars (13,0) Atlanta Falkons (1,70)

19.00: (2,40) Majami Dolfins (13,0) Karolina Panters (1,70)

19.00: (1,40) Nju Ingland Petriots (14,0) Tenesi Tajtens (3,35)

19.00: (2,55) Njujork Džajants (13,0) Filadelfija Igls (1,60)

22.05: (2,40) Denver Bronkos (13,0) Los Anđeles Čardžers (1,70)

22.25: (2,40) Grin Bej Pekers (13,0) Los Anđeles Rems (1,70)

22.25: (1,60) San Francisko Fortinajners (14,0) Minesota Vajkings (2,55)

Ponedeljak

02.20: (1,60) Baltimor Rejvens (14,0) Klivlend Brauns (2,55)

Utorak

02.15: (2,15) Vašington Futbol tim (13,0) Sijetl Sihoks (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalGrin Bej PakersLos Anđeles RemsTampa Bej BakanirsIndijanapolis Kolts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara