Milan Aleksić (©Starsport)
Milan Aleksić (©Starsport)

F8 LŠ: Nemilosrdna Barseloneta ponizila Olimpijakos, Aleksić četiri puta pogodio metu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 21:39

Pirejcima potonule sve lađe u Beogradu – 22:9 (6:0, 7:2, 6:3, 3:4)

Ovakva nemoć retko se viđa na završnom turniru Lige šampiona. Vicešampion Evrope pregažen je u Beogradu. Kratko i jasno: Olimpijakos nije znao šta ga je snašlo u srpskoj prestonici, a Barseloneta je poslala poruku moćnom Pro Reku.

Spektakl za kraj prvog dana u režiji španskog predstavnika. Kanonada Barselonete. Kada u prvom periodu protivniku spakujete šest golova i pritom vam mreža ostane netaknuta, nema mnogo mudrovanja. „Mala Španija“ stavila je Grcima do znanja da ove godine ne pripadaju samom vrhu evropskog vaterpola i da će iduće sezone morati da sklope respektabilniji sastav kako se ne bi obrukali, ako stignu do završnog turnira.

Izabrane vesti

Dupla kruna u Španiji, pa uragansko izdanje u četvrtfinalu Lige šampiona. Od svih ekipa, Barseloneta je u Beogradu pokazala najviše. Definitivno je zrela da se drugi put popne na krov Evrope. A, na tom putu joj stoji Pro Reko. Kompletirani su polufinalni parovi, slavni italijanski tim na španski streljački vod predvođen Milanom Aleksićem, a drugi par čine Breša i Ferencvaroš, poslednji šampion Starog kontinenta.

Posle 6:0 u prvoj deonici, sve što je preostalo Olimpijakosu je da odbrani čast. Ne da u tome pirejski crveno-beli nisu uspeli, već će im dugo zvoniti u ušima, ali ne od prljavih udaraca preko vode. Barseloneta je ponizila grčkog predstavnika, bila je silovita sve do same završnice, kada je krenula da se čuva za sutrašnje polufinale.

Strašnu generaciju ima tim sa Sredozemlja, a ime koje se izdvaja u moru španskih reprezentativaca je Milan Aleksić. Iskusni srpski vaterpolista dao je osebnu notu igri Barselonete, a prolazu među četiri najbolja tima na Starom kontinentu doprineo je sa četiri gola. Alvaro Granados i Blaj Malarah ispalili su takođe četiri projektila u mrežu Pirejaca, a Mičel Bodegas spakovao je tri gola. Kod Olimpijakosa se Konstantinos Genidunijas ispromašivao, uzeo je 11 šuteva, pa ne čudi što je bio najbolji strelac svog tima sa tri gola.

F8 LIGE ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE

Četvrtak

Pro Reko - Hanover 16:9 (5:2, 4:3, 1:2, 6:2)

Ferencvaroš - Marselj 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2).

Jug - Breša 12:10 (2:3, 3:3, 3:3, 2:3)

Barseloneta - Olimpijakos 22:9 (6:0, 7:2, 6:3, 3:4)


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluvaterpoloMilan AleksićVK BarselonetaVK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara