Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Grci izdigli Dubrovčanima glavu iznad vode, Jug preživeo Mladost

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 21:50

Žapci u hrvatskom derbiju namučili Gospare - 13:10

Mirisalo je da bi Jug ove sezone mogao da počne da naplaćuje prošlogodišnje dugove sa kamatom. Od kamate ništa, barem za sada, ali Dubrovčani makar opet ne crvene. I nisu dobili novu lekciju od zagrebačke Mladosti. Ipak, udarili su u tvrdo, i iz rovovske bitke zahvaljujući Grcima izašli kao pobednici - 13:10 (3:2, 2:3, 3:4, 5:1).

Mirisalo je da bi Jug ove sezone mogao da počne sa naplatom prošlogodišnjih dugova Mladosti, i to sa kamatom. Vremena za tako nešto ima sasvim dovoljno, odlučujuće bitke su predaleko, ali Dubrovčani su još jednom udarili utvrdo. Iako drastično oslabljena u odnosu na minulu sezonu, Mladost je udelila novu lekciju Jugu -

Izabrane vesti

Zamisliće se dobro na “Gružu” šta to ne štima u Jugu, i kako su im i kada zagrebački Žapci ušli u glavu. Imao je Jug godinu za zaborav, potučen je na svim frontovima, a naročito je Gospare zaboleo poraz u finalu hrvatskog šampionata. Ni prednost od 2-0 u seriji Jugu nije bila dovoljna da stavi krunu na glavu i obogati vitrine, a šlag na torti bio je poraz od Mladosti u majstorici na peterce. 

Korekcije su izvršene, na papiru je Jug mnogo snažniji od Mladosti, ali imena ne igraju. Računa se samo ono što se događa u bazenu, a Žapci se transformišu kada vide Dubrovčane. Igraju na gornjoj granici, probijaju limite... Ako i ne trijumfuju, onda propisno namuče najvećeg rivala u Hrvatskoj. Tako je bilo i u Beogradu. 

Hrvoje Benić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Hrvoje Benić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Ni dobro otvaranje Dubrovčana nije zastrašilo Mladost. Strpljivo su čekali svoju šansu i greške rivala, a one su došle ubrzo. I pre nego što je delegacija dubrovačkog Juga mislila. Nisu bile plod opuštanja izazvanog velikom razlikom na semaforu. Igra Juga počela je da puca po svim šavovima, Mladost da se približi, pa i povede sa dva gola razlike. Ali, nedostajalo je mladom timu Mladosti iskustva u završnici. 

Dok je išao šut vaterpoliste Mladosti, a Jug se batrgao da izađe iz kanala u koji je ničim izazvan upao, Žapci su vodili. Kako su Marin Dašić i Franko Lazić ukroćeni, a grčki trio glavom bio na utakmici - počev od poslednjeg perioda - tako je i Jugova igra poprimila obrise igre iz mečeva sa Partizanom i Šapcem. 

Ispogađali su važne šuteve Stilijanos Argiropulos i Aleksandros Papanastasiju, golman Toni Popadić spustio je roletnu i san Mladosti o trijumfu razbio se kao ogledalo u milion paramparčića. Pomenuti grčki dvojac bio je najefikasniji: Papanastasiju je postigao pet, a Argiropulos četiri gola. Marin Dašić je sa tri gola predvodio listu strelaca u ekipi Mladosti.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

Mladost Zagreb - Novi Beograd 5:19

Jadran Herceg Novi - Budva 10:6

Partizan - Šabac 20:5

Novi Beograd - Jadran Herceg Novi 18:9

Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 13:10

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

Radnički Kragujevac - Primorac Kotor 10:10

Crvena zvezda - Solaris 18:8

Jadran Split - Mornar Split 17:7


tagovi

VK JugVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo ligaMaro Joković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara