Simone Đaneli (©Reuters)
Simone Đaneli (©Reuters)

Italijani bliži duelu sa Orlovima, ali pita se i veteran Grozer

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 13:15

Odbojkaši Srbije danas dobijaju rivala u polufinalu Evropskog prvenstva. Azuri izgubili samo dva seta u dosadašnjem toku šampionata

Pogled Orlova ka Ostravi. Ko će megdan odbojkašima Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva – Italija illi Nemačka? Azuri su nam stari dužnici. Poraz u Bariju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, značio je oproštaj od najvećih sportskog takmičenja.

Italijani imaju ulogu favorita u današnjem (16.00) meču protiv Nemačke. Azuri su na ovom Evropskom prvenstvu podmladili tim. Nema više velikih asova, ali već u poznim igračkim godinama, Ivana Zajceva i Osmanija Huantorene.

Izabrane vesti

Vođa selekcije je novi tehničar Peruđe Simone Đaneli koji je ovog leta stigao u redove Đavola iz konkurentskog Trentina. Nosioci igre su Danijele Lavija, mladi odbojkaš Modene. On je postigao 13 poena u rutinskoj pobedi u osmini finala protvi Letonije. U startnoj postavi su i Simone Ancani, Đanluka Galasi, Đulio Pinali i Alesandro Mičileto. Libero je Fabio Balaso. Svi igaju u vodećim italijanskim klubovima.

16.00: (1,45) Italija - Nemačka (2,55)

Nemci nisu za potcenjivanje. U osmini finala su dobili Bugarsku posle četiri seta. Prva zvezda Pancera je i dalje iskusni korektor Đerđi Grozer. On je protiv Bugara imao 17 poena. Najefikasniji je bio Moric Karliček sa 19. Uz tehničara Jana Cimermana i Antona Bremea, to je selekcije koja bi mogla da iznenadi Italijane i plasira se u polufinale. Ove dve reprezentacije su ovog leta odigrale neizvestan meč u Ligi nacija u Riminiju. Azuri su slavili posle pet setova. Italijani su poslednje tri utakmice dobili Pancere.

19.00: (3,05) Češka - Slovenija (1,32)

Češka je napravila senzaciju šampionata kada je u Ostravi dobili olimpijskog šampiona Francusku, i to posle tri seta. Galski petlovi su doživeli debakl u ovom takmičenju, prvom okad je na kormilo stigao Brazialc Bernardo Rezende koji je nasledio posle Tokija Lorana Tilija.

Česi žele novi skalp favorita, a rival je evropski vicešampion, Slovenija (19.00). Imaće Česi podršku sa tribina. Slovenci sa Klemenom Čebuljem, Tinom Arnautom i Janom Kozemernikom imaju ulogu blagog favorita.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE – ČETVRTFINALE

Utorak

Holandija – Srbija 0:3 (23:25, 20:25, 25:27)

Poljska – Rusija 3:0 (25:14, 26:24, 25:19)

Sreda

16.00: (1,45) Italija - Nemačka (2,55)

19.00: (3,05) Češka - Slovenija (1,32)

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEVevropsko prvenstvo za odbojkašeodbojkaška reprezentacija ItalijeSimone Đaneli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara