Patrik Mahoms i Eron Rodžers (©AFP)
Patrik Mahoms i Eron Rodžers (©AFP)

Kanzasov zicer na Erouhedu, Pekersi dolaze bez Rodžersa, derbi Ohaja u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 6min | ned. 07.11.21. | 11:37

Deveti vikend NFL šampionata: Čifsi u lošoj formi, ali Grin Bej oslabljen. Klivlend ostao bez Odela Bekama. San Francisko juri prvu pobedu u Kaliforniji. Lak posao za Bafalo, Preskot bi trebalo da se vrati u tim Dalasa

Deveto kolo NFL šampionata počelo je očekivanom pobedom Indijanapolisa protiv Njujork Džetsa sa 45:30. Protekle nedelje bilo je dosta bure, završen je rok za trejdove. Bilo je nekoliko transfera, ali nije se dogodio blokbaster koji su svi očekivali sa Dešonom Votsonom koji ostaje u Hjustonu, ali neće zaigrati za Teksanse ove sezone.

Derbi dana trebalo je da bude duel Kanzas Sitija i Grin Beja na Erouhedu (22.25), ali je u sredu kvoterbek Pekersa Eron Rodžers zaražen virisom korona. Pošto se tek sada otkrilo da nije vakcinisan, po pravilima lige, jedan od najboljh igrača NFL-a je automatski u autu 10 dana, pa će biti spreman tek za naredni meč sa Sijetlom na Lembo fildu, naravno, ako mu test pokaže da je negativan. Rodžers je bio centralna tema prethodne nedelje „preko bare“. Pred kamerama je letos govorio da je vakcinisan, ali se ispostavilo da je koristio alternativne načine zaštite od opaskog virusa. Grin Bej je pod prismotrom lige jer se nije pridržavao mera predostrožnosti.

Izabrane vesti

22.25: (1,40) Kanzas Siti Čifs (14,0) Grin Bej Pekers (3,35)

Bilo kako bilo, izostaće opet duel dvojice velikana na pozicijama kvoterbekova, pa će Patrik Mahoms sa Čifsima imati veliku prednost protiv tima iz Visknsina. I pre dve sezone nije došlo do sudara dvojice kvoterbeka. Tada je Mahoms bio povređen.

Prvi start u karijeri imaće prošlogodišnji pik prve rune drafta Džordan Lav. Prošle sezone se nije ni skidao za utakmice, bio je treći izbor, a ove je zamena za Rodžersa. Problemi Erona sa Pekersima su i nastali odlukom franšize da mu nađu zamenu, što se nikako nje dopalo jednom od najpopoularnijih sportista u SAD-u, prošlosezonskim osvajačem MVP nagrade za najboljeg igrača lige.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KANZAS DA BUDE ŠAMPION NFL-a JE 13,0.

Kanzas ne blista, u krizi je, ali je ovo dobra prilika da Mahoms uđe u prepoznatljivu formu. Odbrana je rak-rana čete Endija Rida. Proteklog vikenda je stiglo pojačanje iz Pitsburga. Iskusni „pes rašer“ Melvin Ingram je stigao u Kanzas u zamenu za pika šest runde narednog drafta. Nisu Stilersi nisu oduševljeni nekadašnjim defanzivcem Čardžersa, pa su ga poslali u Čifse samo posle tri meseca saradnje.

Dobra vest za Pekerse je da se u tim posle meča pauze zbog korone vraća jedan od najboljih risivera u ligi, Devonte Adams, ali je pitanje kakvu će imati koneckiju sa mladim Lavom. On je, inače, omiljena meta Rodžersa, sigurnih ruku, čovek na koga se kvoterbek Pekersa uvek oslanja u kriznim situacijama.

Danas se igra i derbi Ohaja. Sinsinati dočekuje Klivlend (19.00). Burno je bilo prethodnog vikenda i u redovima Braunsa. Odel Bekam nije trejdovan, ali je posle nekoliko dana drama došlo do raskida saradnje. Iskusni risiver, zvezda lige, nikako se nije snašao u Klivlendu, pa je slobodan agent i naredne nedelje bi mogao da izabere novi tim. Pola lige želi da ga potpiše. U Braunse je stigao sa epitetom jednog od najboljih hvatača šampionata, ali za tri godine nije oduševio u timu iz Ohaja, a imao je i teške povrede koje su ga izbacile iz tima na duži period.

19.00: (1,70) Sinsinati Bengals (13,0) Klivlend Brauns (2,40)

Sinsinati je prijatno iznenadio ove sezone, ima pobedu više od favorizovanog Klivelnda. Prošle nedelje su Bengasli su doživeli šokantini poraz u Njujorku od Džetsa. Domaćin se uzdaju u sjajnu konekciju nekadašnjih studenta na Univerzitetu LSU, kvoterbeka Džou Baroua i risivera Džamara Čejsa. Braunsi se oslanjaju na dobru odbranu predvođenu kandidatom za defanzivnog MVP godine, Majlisa Gereta, dok su u napadu aduti raning bek Nik Čab i risiver Džarvis Lendri. Prošle sezone obe pobede, ali tesne, ostvarili su Klivlend Braunsi kojima dajemo blagu prednost u derbiju Ohaja.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-----------------

San Francisko dočekuje divizijskog rival Arizonu i juri prvu trijmf na svom stadionu u Kaliforniji u ovom šampionatu. Fortinajnersi su poraženi sve tri utakmice kod kuće, od Grin Beja, Sijetla i Indijanapolisa, a ovaj meč im je biti ili ne biti ako žele da ostanu u igri za plej-of. Odbrana je odlična, ali je napad sa Džimijem Garopolom problematičan. Dobra vest za domaćina je da se u tim vraća jedan od najboljih tajt endova lige Džordž Kitl. Karidnalsi su poraženi pre desetak dana od Grin Beja. Povreda najboljih igrača muče Arizonu. Kvoterbek Kajler Mari i risiver Deandre Hopkins su roviti, ali bi trebalo da igraju večeras (22.25) na stadionu Levis u Santa Klari. Do kraja sezone za Kardinalse neće igrati pojačanje iz Hjustona Džej Džej Vot. On je operaisao rame i čeka ga višemesečni oporavak.

22.25: (1,90) San Francisko Fortinajners (13,0) Arizona Kardinals (2,10)

Rejdersi su iznenađujući lideri Zapada AFC-a. Šokantan odlazak trenera Džona Grudena nije poremetio Las Vegas, a videćmo da li će skandal sa risiverom Henrijem Ragsom da utiče na sampouzdanje tima. Mladi hvatač, prošlogodišnji ruki prve runde drafta, usmrtio je devojku poreklom iz Srbije u saobraćajnoj nesreći. Vozio je automobil preko 250 kilometara na čas, i to pod dejstvom alkohola. Rejdersi su ga odmah otpustili, a Ragsa čeka verovatno višegodišnja robija i izvesno kraj karijere u NFL-u.

Dak Preskot (©AFP)Dak Preskot (©AFP)

Dalas igra fenomenalno ove sezone. Iako bez Daka Preskota proteklog vikenda je pobeđena Minesota u gostima. Kuper Raš je dobro menjao startnog kvoterbeka Kaubojsa koji bi trebalo da se vrati za duel sa Denverom na AT&T stadionu u Arlingtonu (19.00). Bronkosi su prošle nedelje ostali bez dugogodišnjeg vođe Vona Milera koji je trejdovan u Remse za pika druge i treće runde drafta naredne godine.

Baltimor je imao slobodnu nedelju, šansu da se oporavi od iznenađujućeg poraza od Sisinatija na svom stadionu. Rejvesnima stiže nepredvidiva Mineosta (19.00). Lamar Džekson i drugovi su favoriti i treba očekivati pobedu četa Džona Harboua.

19.00: (1,40) Baltimor Rejvens (14,0) Minesota Vajkings (3,35)

Neizvestan duel igraće se u Šarlotu gde Karolina čeka Nju Ingland (19.00). Oba tima imaju skor 4-4 i bore se za plej-of. Pantersi bi mogli da budu jači za prvu zvezdu tima Kristijana Mekefrija. On je skinut sa liste povređenuh igrača i trebalo bi da igra protiv Petriotsa. Takođe, kvoterbek Sem Darnold se oporavio od potresa mozga i ima dozvolu da predvodi tim iz Šarlota protiv sve bolje čete Bila Belilčika.

Čardžersi su u padu, vezali su dve pobede, pa bi mogi da prekinu niz loših rezultata u Filadelfiji. Iglsi su skroman tim kome se ne daju velike šanse za plej-of, pa je ovao šansa za tim iz Losa Anđelesa i kvoterbeka Džastina Herberta da uđu formu s početka šampionata.

22.05: (2,20) Filadelfija Igls (13,0) Los Anđeles Čardžers (1,80)

Bafalo ima lak zadatak u Džeksonvilu (19.00), dok je derbi začelja duel Majamija i Hjustona na Floridi. Za Dolfinse je neizvesno igranje kvoterbeka Tue Tagovailoe, dok se u Teksanse vraća startni vođa napada Tajrod Tejlor.

19.00: (1,45) Nju Orleans Sejnts (14,0) Atlanta Falkons (3,10)

Nju Orelans je prošle nedelje pobedio šampiona Tampu (36:27), ali je ostao bez startnog kvoterbeka Džejmisa Vinstona koji je pokidao prednji ukršteni ligament kolena i čeka ga pauze od bar devet meseci. Na ovom meču se očekuje da Trevor Simijan bude starter, ali biće zanimljivo ko će da bude vođa napada Sejntsa kada se od potresa mozga oporavi Tajsom Hil. U Luizijanu stiže divizijski rival Atlanta (19.00). Za Falkonse do kraja sezone neće igrati najbolji risiver tima Kalvin Ridli. On se povukao iz fudbala zbog psihičkih problema. To je velii udarac za franšizu iz Džorždije koja će teško uspeti da pomrsi račune domaćinu na uvek bučnom Mercedes Superdomu.

NFL – 9. KOLO

Petak

Indijanapolis Kolts - Njujork Džets 45:30 (7:7, 21:3, 14:6, 3:14)

Nedelja

19.00: (1,40) Baltimor Rejvens (14,0) Minesota Vajkings (3,35)

19.00: (2,55) Karolina Panters (14,0) Nju Ingland Petriots (1,60)

19.00: (1,70) Sinsinati Bengals (13,0) Klivlend Brauns (2,40)

19.00: (1,20) Dalas Kaubojs (15,0) Denver Bronkos (5,40)

19.00: (1,45) Majami Dolfins (14,0) Hjuston Teksans (3,10)

19.00: (8,25) Džeksonvil Džeguars (17,0) Bafalo Bils (1,10)

19.00: (1,45) Nju Orleans Sejnts (14,0) Atlanta Falkons (3,10)

19.00: (2,55) Njujork Džajants (14,0) Las Vegas Rejders (1,60)

22.05: (2,20) Filadelfija Igls (13,0) Los Anđeles Čardžers (1,80)

22.25: (1,40) Kanzas Siti Čifs (14,0) Grin Bej Pekers (3,35)

22.25: (1,90) San Francisko Fortinajners (13,0) Arizona Kardinals (2,10)

Ponedeljak

02.20: (1,40) Los Anđeles Rems (14,0) Tenesi Tajtens (3,35)

Utorak

02.15: (1,40) Pitsburg Stilers (14,0) Čikago Bers (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaGrin Bej PakersEron RodžersKanzas Siti ČifsKanzas SitiPatrik Mahoms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara