Derik Henri i Džo Barou (©AFP)
Derik Henri i Džo Barou (©AFP)

Kralj Henri se vraća, razgoropađeni Bengalsi s Barouom traže nastavak bajke

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.01.22. | 14:04

NFL, plej-of: Prvi meč polufinala AFC-a igra se u Nešvilu – Tenesi dočekuje Sinsinati

Prošlonedeljne utakmice u "vajld kard“ vikendu NFL šampionata bile su pravo čistilište za timove koji su "zalutali“ u plej-of kao što su Filadelfija Iglsi i Pitsburg Stilersi. Pet pobeda su ostvarili domaćini, a jedino je San Francisko slavio u gostima protiv Kaubojsa u Dalasu.

U konkurenciji za najvredniji sportski trofej u SAD, pehar Vinsa Lombardija, ostalo je osam franšiza. Grin Bej Pekersi i Tenesi Tajtensi kao najbolji timovi u Američkoj fudbalskoj konferenciji (AFC) i Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC) su se uključuju u borbu za Superboul koji je na programu narednog meseca u Los Anđelesu na stadionu Sofaj.

Izabrane vesti

Polufinalni mečevi konferencija otvaraju večeras (22.30) Tenesi i Sinsinati u Nešvilu. Dobra vest za Tajtense je da se oporavio Derik Henri, poslednje tri sezone najbolji raning bek lige. Njega nije bilo na terenu dva i po meseca. Spreman je, trenirao je prethodne nedelje u punom kapacitetu. Uz kvoterbeka Rajana Tanehila i elitne risivere Ej Džej Brauna i veterana Hulija Džonsa, trebalo bi da bude udarna igra u napadu čete Majka Vrejbela.

Sinsinati igra na krilima fantastičnog kvoterbeka Džoa Baroua, pika prve runde drafta prošle godine. Bengalsi su pre sedam dana skinuli prokletstvo staro 31 godinu. Toliko je trajao post tima iz Ohaja kada su u pitanju plej-of pobede. Savladani su Las Vegas Rejdersa sa 26:19. Ima Barou odlične mete, nekadašnjeg saigrača sa Univerziteta LSU Džamara Čejs i Tija Higinsa. Igru trčanjem nosiće Džo Mikson.

22.30: (1,60) Tenesi Tajtens (14,0) Sinsianti Bengals (2,55)

Dobra vest za Sinsinati je da se od povrede oporavio najbolji "pes rašer“ Trej Hendrikson, pojačanje iz Nju Orleansa Sejntsa prošle godine. Tenesi ima sedam pobeda i dva poraza na svom Nisan stadionu u Nešvilu ove sezone, dok su Bengalsi zabeležili pet trijmfa i tri neuspeha van svog stadiona u Ohaju.

Tenesi je odmorniji, imao je slobodan vikend, dok je Sinsinati igra tvrd meč protiv Rejdersa. Na kraju je odbrana Bengalsa uspela da spreči Derika Kara da se dođe do izjednačenja u finišu utakmice. Uspeh Tajtensa je tim veći ako se zna da su bili lideri AFC-a, ispred Kanzasa i Bafala, iako su pola sezone bili bez Kralja Henrija. U njegovom odsustvu igrali su Ejdrijan Piterson i Donte Formen.

Očekuje se meč na veliki broj poena. Domaćin će pokušati da gazi po zemlji, na krilima Henrija i Formena, dok će Barou verovatno od starta pokušati da razigra Čejsa i dugim loptama probije ne tako dobar sekendari Tajtensa. Domaćin ima ulogu blagog favorita.

Kvota u Mozzartu da će Tenesi da bude šampion je 9,00, a da će igrati u Superboulu je 4,00.

U ponudi Mozzarta je i igra tačdaun – da ili ne za meč Tenesi – Sinsinati. Pogodite ko će od ponuđenih osmorice igrača da poentiraju. Kvota da će Derik Henri da postigne tačdaun je 1,55. Kod Sinsinatija, najveće šanse da poentira ima Džo Mikson – 2,10, dok je na Čamara Čejsa – 2,20.

Pogledajte sve kvote.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

22.30: (1,60) Tenesi Tajtens (14,0) Sinsianti Bengals (2,55)

Ponedeljak

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

NFC

Nedelja

02.15: (1,45) Grin Bej Pekers (14,0) San Francisko Fortinajners (3,10)

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalTenesi TajtansSinsinati Bengals

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara