Niklas Landin Jakobsen (©Reuters)
Niklas Landin Jakobsen (©Reuters)

Kreće nokaut faza Lige šampiona: Kil dobio najtežeg rivala

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 14:07

Zebre gostuju u Segedinu u prvom meču osmine finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Prvak Evrope bez Hendrika Pekelera i Pavela Horaka, ali sa oporavljenim golmanom Niklasom Landinom Jakobsenom putuje na noge odličnom mađarskom vicešampionu

Mnogo problema je EHF imao ove godine sa najjačim klupskim takmičenjem, Ligom šampiona. Dosta mečeve je registrovano rezultatom 10:0 zbog problema s korona virusom, pa je Evropska kuća rukometa odlučila da svh 16 timova evro elite nastave takmičenje u nokaut fazi. Kreće borba za četiri mesta na završnom turniru u Kelnu u junu.

Šampion Evrope Kil kao treći u Grupi B dobio je najtežeg rivala u osmini finala, mađarskog vicešampiona Segeda koji je završio takmičenje sa dva poraza za zelenim stolom od po 10:0 zbog krize oko virusa. Četa španskog stručnjaka Huana Pastora je mnogo bolja nego što to šesto mesto u Grupi A govori. Upravo je Seged imao najviše problema ove sezone sa karantinom i zaraženih rukometašima.

Izabrane vesti

Ipak, radi se o ekipi koja ima odlične igrače, kadre da iznenade favorizovane Zebre sa Baltika. Prva zvezda Segeda je slovenački srednji nek Dean Bombač. Tu je i jedan od najboljih svetskih pivotmena Bence Banhidi, snažni kružni napadač visok 206 centimetara. U ekipi je i srpsko reprezntativno krilo Bogdan Radivojević, a ovog meseca stigao je i veteran Marko Vujin koji je počeo sezonu u Vardaru.

18.45: (2,45) Seged (8,00) Kil (1,75)

Kil je malo poljuljan porazom u derbiju Bundeslige od komšija iz Flensburga. U subotu se povreido nemački reprezentativac Hendrik Pekeler. Iskusni pivotmen neće moći da igra u Segedinu, ali tu je Patrik Vinček koji je i specijalista za igru u odbrani. Nedostaje i povređeni Pavel Horak. Dobra vest za Zebre da je iz karantina izašao najbolji svetski golman, Danac Niklas Landin Jakobsen.

Ova dva tima odigrali su dosad osam mečeva, a skor je 5:3 u korist nemačkog i evropskog šampiona. Ipak, Kil je poslednje tri utakmice u Segedinu poražen što govori da neće biti lako četi češkog stručnjaka Filipa Jihe. Segedin je poznat kao jedan od najtežih gostovanja. Nažalost po domaćina, neće biti bučnih navijača zbog pandemije virusa korona.

Kil ostaje favrorit za plasman u četvtfinale, ali ovaj duel je ubedjivo najjači u ovoj rundi i izabranici iskusnog španskog trenera Huana Pastora nisu bez šansi, pogotovo u prvom meču u svojoj dvorani.

20.45: (2,45) Nant (8,00) Vive Kjelce (1,75)

U drugom mču dana, takođe, očekuje nas neizvestan meč, Nant – Vive Kjelce (20.45). Francuski tim ima nekoliko vanserijskih igrača. U klubu je do leta i dalje neuništivi Makedonac Kiril Lazarov koji se ovog meseca oprobao i kao selektor Makedonje i na debiju je pobedio dvostrukog uzastopnog šampiona sveta Dansku. Tu je nekoliko španskih asova, a najviše se očekuje od iskusnog levog krila Valere Rivera. Poljski šampion je kandidat za F4 u Kelnu. Na klupi je dugo legendarni Talant Dujšebajev, a prve zvezde tima su levoruki bombarder Aleks Dujšebajev i nemački repezentativac, golman Andreas Volf. Kjelce bolje igra na svom terenu. Nant nije bez šansi na svom terenu. Mogao bi da dobije i sa prednošću da ode na revanš u Poljskoj.


tagovi

RK KilEHF Liga šampionaRK KjelceRK NantPik SegedSeged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara