(©Starsport)
(©Starsport)

Kup Evrope: Zvezda overava polufinale, Radnički veruje u čudo

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 10:21

Veljko Tankosić najavljuje da će crveno-beli napasti Dinamo od starta. Strahinja Rašović očekuje novi neizvestan meč sa Solnokom

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog prebacili su sva očekivanja u Kupu Evrope, a prolaskom u polufinale zakazali bi srpski okršaj. Crveno-beli su na dobrom putu da se plasiraju među četiri najbolja tima u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu, dok je za Kragujevčane pobeda sa više od dva gola protiv Srpske kolonije u Solnoku imperativ.

Težak zadatak je pred vaterpolistima Radničkog, ali ne i nemoguća misija. U kvalifikacijama za Ligu šampiona su izabranici Uroša Stevanovića pokazali da mogu da se nadmeću sa najjačima, vrate se iz minus faze i stignu do preokreta. Kragujevčani se od 18.00 sastaju sa Solnokom u Mađarskoj, a Crvena zvezda na bazenu “Milan Gale Muškatirović” od 18.30 protiv moskovskog Dinama overava prolaz u polufinale.

Izabrane vesti

Veljko Tankosić, glavna napadačka poluga crveno-belih uz Gavrila Subotića, svestan je da ne sme doći do opuštanja. Najavljuje Tankosić da će Zvezda krenuti iz sve snage od samog starta. Ne žele u crveno-belom taboru da im se ponovi Turkoan u Beogradu. Uspela je Zvezda da slavi i u revanšu, ali je dugo jurila rezultat i nije mogla spokojna da sačeka završnicu. I tada su crveno-beli sa gostovanja doneli kapital od tri gola.

“Ne pada nam na pamet da se opustimo. Krenućemo kao i u Moskvi iz sve snage, jer želimo da meč prelomimo već u prvom poluvremenu. Ovo je sasvim druga utakmica i ne smemo da se osvrćemo na ono što smo uradili u prvom duelu. Moskovljani nisu tehnički potkovani, ali su fizički snažni, što nam predstavlja problem”, kaže Veljko Tankosić.

18.30: (1.70) Crvena zvezda (7.50) Dinamo (2.75)

Crvena zvezda je posle mnogo godina sklopila tim sposoban da napadne evropski trofej. Crveno-beli su doživeli neverovatan uspon 2013. godine kada su i osvojili Ligu šampiona, ali ta generacija nije potrajala. Rasula se u nedostatku finansijskih sredstava.

“Zvezda godinama nije igrala značajnu ulogu u Evropi. Spremni smo za izazov i verujem da ćemo ostvariti cilj”, zaključio je Tankosić.

Radnički je u okršaj sa Solnokom, u Kragujevcu, ušao sa malo više respekta i većim delom susreta morao je da topi razliku. Mađarski tim prepun reprezentativaca ima slabosti, nije nedodirljiv uprkos tome što u svojim redovima ima Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića, Radomira Drašovića i Adama Nađa. Videlo se to u prvom meču četvrtfinala, ali je takođe bilo evidentno da zna da čuva snagu, štedi se i pojača kada je to potrebno.

Mađari predvođeni Živkom Gocićem prvi su favorit za osvajanje LEN Kupa Evrope, stekli su dva gola plusa i neće morati da “gube glavu”. Radnički će biti primoran od starta da se otvori, a mnogo toga u igri Kragujevčana zavisiće od Strahinje Rašovića i Alekse Ukropine.

“Bili smo egal, čak smo došli do neke naše igre u jednom momentu i preokrenuli rezultat. Mislim da je presudilo njihovo veće iskustvo, odnosno naše neiskustvo igranja ovakvih utakmica. Krenuli smo dosta bojažljivo u prvoj četvrtini, što u ovakvim mečevima ne sme da se dogodi. Oni su ekipa koja godinama unazad igra evropska takmičenja i mlađi, a pogotovo stariji igrači, imaju veliko iskustvo igranja takvih utakmica”, smatra Strahinja Rašović.

18.00: (1.20) Solnok (9.00) Radnički (6.75)

Najbolji strelac Radničkog očekuje sličan meč kao u Kragujevcu i nada se da ovoga puta njegov tim biti taj koji ima više razloga za zadovoljstvo.

“Mislim da će ponovo biti na gol-dva razlike, ali ovoga puta, nadam se, u našu korist. Idemo tamo da pobedimo i nadoknadimo dva gola zaostatka. To što smo izgubili kod kuće ne menja ništa. Svesni smo da možemo, da imamo kvalitet da se nadmećemo sa njima i samo nam je borba za prolaz u glavi. Potrebno je da sa malo manje straha i respekta uđemo u meč. Mislim da imamo podjednak kvalitet i da treba i oni nas da respektuju kao što smo mi njih u prvom meču”, rekao je Rašović za klupski sajt.

Strahinja Rašović je tri sezone nastupao za Eger i odigrao pregršt utakmica protiv Solnoka.

“Opšti utisak je da nisu izrazito domaćinska ekipa poput nekih i iskustvo mi govori da može sa njima da se igra na tom bazenu. Pobeđivao sam tamo i nadam se da će tako biti i ovoga puta sa Radničkim”, zaključio je Rašović.

Prvi polufinalista biće poznat u dnevnom terminu. Sabadelj i OSC igraju od 13.30, a mađarski tim je u Španiju doputovao sa prednošću od šest golova (17:11). Bolji iz ovog dvomeča sastaće se u polufinalu sa pobednikom dvoboja Vuljagmeni – Mladost (17.00). Zagrepčani su u Grčku otputovali sa minimalnom prednošću (11:10).

EVROKUP - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

13.30: (4.00) Sabadelj (8.00) OSC (1.40) /11:17 prvi meč/

17.00: (2.55) Vuljagmeni (6.50) Mladost (1.85) /10:11 prvi meč/

18.00: (1.20) Solnok (9.00) Radnički (6.75) /14:12 prvi meč/

18.30: (1.70) Crvena zvezda (7.50) Dinamo (2.75) /11:8 prvi meč/

***kvote su podložne promenama


tagovi

LEN Kup EvropeVK RadničkiVK Crvena zvezdaStrahinja RašovićVeljko Tankosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara