Anđelo Šetka (©Starsport)
Anđelo Šetka (©Starsport)

Kvalifikacije za LŠ: Novljane pokosio streljački vod Splićana, Konstantin Harkov demonstrirao klasu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 23:50

Crnogorski predstavnik nemoćan na startu prvog kruga

Na startu kvalifikacija za Ligu šampiona splitski Jadran pokazao je zašto ga mnogi ubrajaju među glavne favorite da se domognu grupne faze elitnog takmičenja Starog kontinenta. Splićani su turnir u Podgorici otvorili trijumfom protim imenjaka iz Herceg Novog - 15:10 (3:4, 4:4, 2:4, 1:3).

Igrao je crnogoski Jadran minule sezone u grupnoj fazi Lige šampiona, nije uspeo da izvadi kartu za Fajnal-ejt u Beogradu, a ove je pitanje hoće li uošte učestvovati u proširenoj Ligi šampiona. Početak ne obećava, moraće mnogo bolje u nastavku kvalifikacija kako bi, za početak, Novljani prošli prvi kvalifikacioni krug.

Izabrane vesti

Splitski Jadran sklopio je moćnu ekipu. Doveo je Bukića i Nikšu Dobuda, tu je i Anđelo Šetka - sve sama velika imena hrvatskog vaterpola - a šlag na torti bilo je angažovanje Konstantina Harkova. Već u prvoj takmičarskoj utakmici Harkov je demonstrirao klasu i uverio sve u klubu da su sa njim napravili pun pogodak. 

Praktično od prvog do poslednjeg minuta Splićani su vodili, povlačili su konce i imali kontrolu nad utakmicom. A, najzaslužniji za ubedljiv trijumf u prvom kolu kvalifikacija bio je Konstantin Harkov, strelac šest golova. Nisu Novljani imali rešenje ni za Jerka Marinića-Kragića, koji je četiri puta pogodio metu. 

Golgeteri Jadrana iz Splita bili su raspoloženi, što se ne može reći i za igrače Jadrana iz Herceg Novog, pošto apsolutno niko nije odskočio. Za to je ponajviše zaslužan golman Anić. Čuvar mreže splitskog tima imao je 11 odbrana, a skinuo je i peterac. Savršeno veče.

Jadran HN - Jadran Split 10:15

(3:4, 4:4, 2:4, 1:3) 

Podgorica - Bazen SC "Morača"

Sudije: Gomez (Italija), Teišido (Španija)

 Igrač više: Jadran HN 12 (6), Jadran Split 9 (5)

Peterci: Jadran HN 1 (-), Jadran Split 2 (2) 

JADRAN HN: Đurović (osam odbrana), Vujičić, Vučurović 2, Obradović 1, Vujović 2, D. Radović, Murišić 1, Gardašević 1, Musket 1, V. Radović, Čaraj 2, Petković, I. Radović.

JADRAN SPLIT: Podrug, Burić, Marinić-Kragić 4, Čagalj, Butić 1, Pejković 1, Bukić, Harkov 6, Delić 2, Dobud, Šetka, Dužević 1, Anić (11 odbrana i peterac).


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Jadran Herceg NoviVK Jadran Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara