Dvorana u Berlinu (©Shutterstock)
Dvorana u Berlinu (©Shutterstock)

Liga šampiona: Bitka za vrh Grupe F u Švedskoj, Ajsberen "vuče" Lugano ka izlazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 14:07

Dva interesantna duela danas u sklopu 5. kola grupne faze evropske elite

Četiri tima pronašla su put do nokaut faze hokejaške Lige šampiona posle četiri odigrane runde. To su Friburg i Leksand iz Grupe F, odnosno Red Bul Salcburg i Bolcano iz Grupe H. No, uprkos tome što su švedski i švajcarski sastav obezbedili mesto u plej-ofu pobednik grupe biće odlučen tek u međusobnom okršaju (18.05).

Leksand je, kao i Friburg, dobio oba meča sa slovačkim Slovanom i češkim Trinecom, ali sada ga čeka najteži protivnik. Domaći tim nije najbolje uskočio u domaće takmičenje, pošto je izgubio uvodna tri meča i u ukupno sedam utakmica slavio je samo na tri, dok je u regularnom vremenu pobedio dva puta. Ekipa značajno zaostaje za rezultatima iz prošle sezone.

Izabrane vesti

18.05: (1,85) Leksand (4,50) Friburg (3,10)

Sa druge strane, posle četiri pobede u Ligi šampiona Friburg je imao mnogo bolji start u domaćem takmičenju, pobedivši dva puta, ali je potom usledila serija od četiri poraza. Međutim, gosti su "ugasili" manju krizu i dobili narednih pet duela, što ih je katapultiralo na drugo mesto.

Leksand je tri puta zaredom izgubio kod kuće u nacionalnom prvenstvu i neće mu biti lako čak ni sa Friburgom, koji će želeti da potvrdi svoje kvalitete.

19.00: (2,55) Ajsberen (4,40) Lugano (2,15)

Interesantan je i dvoboj u Grupi E, gde poslednjeplasirani Ajsberen dočekuje kandidata za prolaz dalje iz Lugana. Ovde je sve u korist švajcarskog predstavnika.

Berlinski tim nije uživao u velikoj radosti u Ligi šampiona i posle mečeva sa finskom Taparom i švedskim Skelefteom ima jedan bod na kontu. Ovo mu ne daje skoro nikakvu šansu da napreduje i jedino što trenutno Ajsberen može je da "povuče" protivnika sa sobom. Tim iz Berlina je na 5. poziciji u nemačkoj ligi i istovremeno nije pobedio ni u jednom duelu na svom ledu. Na strani je druga priča, jer je Ajsberen vezao pet trijumfa na putovanjima.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U međuvremenu, gosti iz Švajcarske ulaze u meč sa nemačkim predstavnikom sa jasnim ciljem da zadrže 2. mesto. U dosadašnja četiri meča, dva puta su pobedili Skelefteu i dva puta izgubili od Tapare. Lugano ne stoji idealno u domaćem takmičenju, gde je slavio samo jednom na poslednjih šest duela u regularnom vremenu.


tagovi

hokejhokej na leduLiga šampiona u hokeju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara