Maro Joković (©AFP)
Maro Joković (©AFP)

Maro Joković se vratio u Jug, sa Dubrovčanima potpisao trogodišnji ugovor

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 18:13

Hrvatski reprezentativac ponovo na mestu uspeha

Maro Joković, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista, vratio se u dubrovački Jug u kojem je započeo karijeru. Nekoliko nedelja unazad spekulisalo se da bi levoruki šuter mogao da se ponovo usidri na “Gružu” i iduće sezone povede Jug u pohod na Ligu šampiona.

Dva puta je Maro Joković sa Dubrovčanima osvajao Ligu šampiona, u šampionatu Hrvatske je podigao 13 trofeja, a u kupu je četiri puta bio najbolji sa Jugom. Minule sezone je branio boje Breše sa kojom je bio treći u Evropi, dok je u Italiji svrgnuo slavni Pro Reko sa trona.

Izabrane vesti

Jug je dobio treće pojačanje ovoga leta, a pre Mara Jokovića su za Dubrovčane potpisali grčki vaterpolisti Konstantinos Kakaris i Stilijanos Argiropulos. Napraviće Jug veliki remont posle sezone za zaborav u kojoj nije osvojio nijedan trofej, a igrao je čak tri puta u finalu. Dubrovčane su napustili Paulo Obradović, Luka Lončar, Danil Merkulov i Ćavi Garsija, koji se povlači posle Olimpijskih igara u Tokiju.

U Japanu će Maro Joković predvoditi Hrvatsku. Četvrti put će se pojaviti na najvećoj planetarnoj smotri, a 2012. godine je sa Barakudama osvojio zlatnu medalju, dok je u Riju bio srebrni. U reprezentativnoj karijeri podigao je 20 trojfeja, a u klupskoj 38. Većinu njih sa Jugom.

„Drago mi je što sam se vratio u matični klub posle dve sezone. Jug u svaku sezonu ulazi sa ambicijama da postigne visoke ciljeve. Mislim da ćemo sa timom koji će biti stvoren, kvalitetnim i predanim radom, imati priliku da ostvarimo ono što smo zacrtali. U svakom slučaju, radujem se novim izazovima “, rekao je Joković nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa Jugom.



tagovi

Maro JokovićVK Jugvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara