Milica Mandić i Tijana Bogdanović (©MN Press)
Milica Mandić i Tijana Bogdanović (©MN Press)

Milica Mandić i Tijana Bogdanović uglas: Spremne smo za napad na nove medalje

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.07.21. | 16:07

Srpske teknvondistkinje žele da se ponovo popnu na olimpijsko postolje

Milica Mandić je u Londonu osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju otkako naša zemlja samostalno učestvuje na Olimpijskim igrama, Tijana Bogdanović je u Rio de Žaneiru Srbiji donela srebro, a njih dve će u tekvondu predstavljati Srbiju i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Treći put će se Milica Mandić pojaviti na Olimpijskim igrama, a posle Tokija će završiti karijeru.

Izabrane vesti

“Moj put od Londona do Tokija je bio izuzetno zanimljiv. Kada sam osvojila zlatnu medalju na svojim prvim Olimpijskim igrama bila sam devojčica. Od tada se mnogo toga promenilo. Pre svega sazrela sam. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na to da sam Olimpijska šampionska i da prihvatim novonastalu situaciju”, poručila je Milica Mandić za Mozzart Sport.

Uverena je Milica da će spremna dočekati Tokio.

“Za sada sam zadovoljna i pripremama i rezultatima koje smo napravili. Mislim da smo na nekom pravom putu iako ima grešaka i stvari na kojima treba da se radi. Ostvarili smo zacrtani cilj u Sofiji i mislim da ću spremna dočekati Tokio”.

(©Starsport)(©Starsport)

Da je Milica Mandić dobro tempirala formu govori i rezultat sa Multievropskih igra u Sofiji, gde je uzela zlato.

“Idem sa velikim rezultatom na Igre i jeste podstrek, ali veći mi je podstrek to što sam napravila korak unapred sa stvarima koje sam uradila u samoj borbi, nešto na čemu smo dosta dugo vežbali i tada sam imala šansu da to probam i napravim poene. To mi je najveći korak koji sam napravila u poslednje vreme”.

Neće biti lako srpskim predstavnicama da dođu do medalja u Tokiju i ponove uspehe sa prethodnih Olimpijskih igara. Ali, veruje Milica Mandić da je u pripremnom periodu odrađen dobar posao i da imaju odličnu podlogu.

“Moja očekivanja su uvek velika. Ovim se bavim jer volim i toliko sam posvećena da uvek očekujem neku medalju. Konkurencija je strašno jaka i dobra, a na meni je da slušam trenera i radim najbolje. Zadovoljna sam urađenim tokom priprema, mislim da smo svi napravili dobar posao i da u dobroj formi dočekujem Olimpijske igre”, zaključila je Milica Mandić.

Tijana Bogdanović je u Riju osvojila srebrnu medalju. Bila je najmlađi član naše ekspedicije, a u Tokiju je cilj osvajanje nove medalje i stvaranje kontinuiteta ostvarivanja velikih rezultata.

“I na ovim, kao i na prethodnim Olimpijskim igrama imamo najveća moguća očekivanja. Jasno je da je cilj da osvojimo medalju, ali nimalo neće biti lako, jer je konkurencija jaka. Odlazimo motivisani u Tokio da napravimo nešto veliko i nadamo se da čemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara, koji su doveli do ekspanzije ovog sporta u Srbiji”, rekla je Tijana Bogdanović za Mozzart Sport.

(©MN Press)(©MN Press)

Već prvog takmičarskog dana će Tijana izaći na borilište...

“Milica i ja ćemo probiti led za ostale naše predstavnike na Olimpijskim igrama. Na borilište ću izaći već 24. jula, dok će Milica to učiniti tri dana kasnije. Kod nas se sve odlučuje na samom startu Olimpijskih igara”.

Tijani Bogdanović će se put ponovo ukrstiti sa dvostrukom olimpijskom šampionkom, koju je savladala u Riju i kasnije došla do medalje.

“Volela bih tu grešku, to ispušteno zlato sa prošlih Olimpijskih igara da ispravim. Već znamo žreb i jako je težak, nikome nije lak žreb. Tu je 16 najboljih iz celog sveta. Prvo kolo radim sa Izraelkom, u drugom me čeka dvostruka olimpijska šampionka Kineskinja Vu. Nju sam pobedila na prošlim Olimpijskim igrama i kada sam nju pobedila to je bio meč moje karijere. Sada se u Tokiju ponovo srećemo i ja se nadam da će ishod biti isti”, zaključila je Tijana Bogdanović.



tagovi

Milica MandićTijana BogdanovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara