Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Miloš Kos opet prva haubica Zagreba, istorijska bruka Kila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 21:19

EHF Liga šampiona: Vicešampion Evrope Kjelce provukao se protiv hrvatskog prvaka – 22:22. Pet golova srpskog reprezentativca. Danski Olborg očitao lekciju ove sezone užasnom gigantu s Baltika – 27:18

Srbin je opet junak Zagreba. Miloš Kos igra u sjajnoj formi ove sezone, udarna je igla hrvatskog šampiona u evroeliti. Momak iz Kozarske Dubice bio je najefikasniji igrač meča protiv Kjelcea koji je završen podelom bodova – 22:22.

Pet pogodaka iz devet šuteva delo je srpskog bombardera koji bi trebalo da bude uzdanica selektora Orlova Tonija Đerone na Evropskom prvenstvu u Minhenu za manje od dva meseca.

Izabrane vesti

Malo je falilo da padne u Areni i poljski Kjelce, kao što je razbijen norveški Kolstad i izvučen veliki bod protiv danskog Olborga, ali se vicešampion Evrope provukao kroz iglene uši i golom francuskog pivotmena Nikole Turne u poslednjem minutu stigao do boda. Imao je Zagreb i +2 – 22:20, ali četiri poslednja minuta nije domaćin postigao gol, pa se četa Talanta Dujšebajeva vraća kući sa slađim bodom. Mogao je Zagreb da ostane praznih šaka, ali je poraz sprečio Matej Mandić odbanom udarca Dilanu Naiju sa pozicije levog krila, sedam sekundi pre kraja.

Zagreb igra kao preporođen posle odlaska Slavka Goluže sa kormila na startu sezone. Trener Nenad Šoštarić nije vodio Zagreb s klupe zbog problema s leđima, pa je Andrija Nikolić opet uskočio u vatru, kao nekoliko nedelje pre dolaska doskorašnjeg selektora ženske reprezentacije Hrvatske.

Po tri gola za domaćina delo su Patrika Valčika, Luke Klarice, Zvonimira Srne, Timura Dibirova i Ivana Čupića, dok je na golu briljirao Matej Mandić sa 17 odbrana. Kod Kjelcea, koji igra slabije ove sezone nego prethodnih nekoliko, Danijel Dujšebajev se četiri puta upisao u listu strelaca, dok je nemački golman Andreas Volf imao 12 uspešnih intervencija.

Danski Olborg je očitao lekciju ove sezone užasnom Kilu, koji je posle Bundeslige, počeo da posrće i u Ligi šampiona. Mikel Hansen i drugovi su pobedili na Baltiku sa 27:18. Ovo je najubedljiviji poraz Zebri s Baltika na svom terenu u evropskim kupovima i najmanji broj golova koji je četvorostruki šampion Evrope dao pred svojim navijačima. U prvom poluvremu samo mizernih šest golova u mrežu Landina Jakobsena, što je negativni rekord za indisponirani tim češkog stručnjaka Filipa Jihe.

Do proteklog leta golman Kila, Landin Jakobsen, spustio je roletnu nekadašnjim saigračima, imao čak 19 odbrana. U napadu kolektivna igre. Nije se niko istakao realizatorskim sposobnostima. Hansen je stao na tri pogotka, a najefikasniji je bilo norveško levo krilo Sebastijan Bartold sa pet golova. Kod domaćina, bolji od ostalih bili su Šveđanin Niklas Ekberg sa sedam pogodaka, dok se Austrijanac Mikola Bilik se pet puta upisao u listu strelaca. Dobar na golu bio je Samir Belahsen sa 12 intervencija.

Eurofarm Pelister je dobro krenuo u Segedinu, dugo vodio, ali na kraju je mađarski vicešempion dodao gas i lako pobedio Bitoljčane – 34:26. Makedonski prvak je ostao na nuli i posle sedmog kola Lige šampiona. Bogdan Radivojević je bivšem klubu dao četiri gola, dok se dva puta u listu stelaca upisao još jedan srpski reprezentativac Uroš Borzaš. Najefikasniji kod gostiju bio je pivotmen Denis Vasilev sa pet pogodaka.

Najbolji u pobedničkom timu bio je hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić sa devet golova, dok su po pet dali Matej Gaber i Imanol Garsijandija. Golman Roland Mikler bio je prevaga sa 16 odbrana, dok je čuvar mreže Eurofarm Pelistera, Slovenac Urban Lesjak skinuo samo pet lopti domaćim rukometašima.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Sreda

Kolstad - Pari Sen Žermen 36:31 (14:16)

Četvrtak

Kil - Olborg 18:27 (6:11)

Zagreb - Kjlece 22:22 (11:10)

Seged - Eurofarm Pelister 34:26 (18:19)

GRUPA B

Sreda

Celje - Vesprem 33:40 (17:22)

Monpelje - Porto 35:24 (18:13)

Četvrtak

Magdeburg - GOG Gudme 35:27 (16:16)

Visla Plock - Barselona 25:28 (11:15)



tagovi

Miloš KosRK ZagrebEHF Liga šampionaRK KilRK Olborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara