Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)
Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)

Moderni derbi srpskog vaterpola: Svojevrsna repriza finala i uvertira za obračun u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.10.21. | 14:09

Prvi od desetak činova Novog Beograda i Radničkog ove sezone

Nekada Partizan i Crvena zvezda. Danas Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca. Ponovo Srbija ima dva učesnika Lige šampiona – možda se sastavima Vladimira Vujasinovića i Uroša Stevanovića pridruže i crveno-beli, ukoliko eliminišu Savonu u baražu – pa se duel Novog Beograda i Radničkog, koji je na programu u subotu (19.45 uz direktna prenos na RTS 2), može okarakterisati kao evropski derbi ili moderni derbi srpskog vaterpola.

Ove sezone bi dueli Vujasinovićevog drim-tima i aktuelnog šampiona Srbije i Jadrana trebalo da budu utakmica svih utakmica, a upravo jihovim derbijem na bazenu “11. april” počinje pakleni ritam za obe ekipe. Zagrejali su se Novi Beograd i Radnički u prva dva kola Superlige Srbije, napunili su mreže rivala, a zbog nešto slabije gol-razlike Kragujevčani gledaju u leđa Dušanu Mandiću, Nikolu Jakšiću, Dušku Pjetloviću i ostalim superstarovima iz Novog Beograda.

Izabrane vesti

Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, istakao je da će njegov tim, počev od Radničkog, pa sve do Fajnal-fora Kupa Srbije, igrati na svaka dva ili tri dana. Ne samo da će raspored biti zgusnut – Superliga, Liga šampiona, regionalna liga – već će Novi Beograd igrati u domaćem šampionatu derbi za derbijem. Radnički, Crvena zvezda, pa Partizan.

"Pripreme su nam izuzetno brzo prošle, barem meni. Ne znam kako je igračima bilo. Na početku prvenstva smo imali dve utakmice protiv Naisa i Zemuna, a sada nas očekuje ono zbog čega smo se i spremali - počinjemo ciklus utakmica sa kragujevačkim Radničkim, pa završavamo negde krajem decemra sa Fajnal-forom Kupa Srbije. To je jedan blok dosta dugačak, gde igramo bukvalno na svaka tri dana, a nekada ćemo igrati i češće. Spremali smo se za ovaj period i pokušaćemo od ove utakmice u subotu da krenemo da igramo, makar delimično, sve ono na čemu smo radili i što smo dogovarali ovih mesec - mesec i po dana, i da probamo kroz taj period da napredujemo i završnicu Kupa dočekamo na najbolji mogući način", rekao je Vladimir Vujasinović na konferenciji za medije.

Vladimir Vujasinović (©VK Novi Beograd)Vladimir Vujasinović (©VK Novi Beograd)

U prva dva kola van konkurencije za sastav bio je Viktor Rašović. Svi igrači vraćaju se u stroj, a od idue sedmice će biti na raspolaganju stručnom štabu.

"Bez obzira kakav će biti ishod tog meča, hteo bih da pohvalim ekipu zbog svega što su do sada pružili, načina na koji rade i atmosfere koju su napravili. Imali smo malo sreće, jer većina igrača nije imala problema sa korona virusom, tako da smo uspeli da uradimo jedan dobar deo posla. Imamo neke momke koje je virus zahvatio, ali nije bilo ništa strašno. Vraćaju se sutra na bazen, tako da ćemo od naredne nedelje biti kompletni", zaključio je trener Novog Beograda.

Subotnji duel biće prvi od nekih desetak okršaja Novog Beograda i Radničkog. Kuglice na žrebu za Ligu šampiona spojile su srpske predstavnike u elitnom društvu, a Kragujevčani i Novobeograđani će odmeriti snage na startu grupne faze Lige šampiona. Dušan Mandić, MVP Fajnal-ejta Lige šampiona, željno ičekuje prvi derbi sa šampionom.

"U subotu nas očekuje prva prava utakmica ove sezone protiv Radničkog, sa kojim ćemo, mislim, odigrati nekih desetak utakmica. Biće tu dosta zanimljivih i jakih duela. Kao što je rekao trener Vlada, dobro smo trenirali, stvorili smo dobru atmosferu za ovo kratko vreme koje smo zajedno. Odigraćemo veliki broj utakmica, pokušavaćemo od utakmice do utakmice budemo bolji, gradimo igru i pravimo dobru atmosferu, jer to je najbitnije. Svi igrači s nestrpljenjem iščekuju ovakve utakmice i radujemo se svemu što nas čeka", poručio je Dušan Mandić.

Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)

Ligaški duel biće uvertira za obračun u Ligi šampiona, ali i reprezira prošlogodišnjeg finala Superlige. Slobodan Soro, sportski direktor Novog Beograda, pozvao je navijače da ispune tribine. Karte za derbi meč 3. kola Superlige Srbije biće u prodaji od sutra, po ceni od 300 i 500 dinara na sajtu www.tickets.rs, kao i na prodajnim mestima.

"Ovaj meč je svojevrsna repriza finala od prošle godine. Međutim, ove godine su sastavi malo drugačiji. Videćemo već u ovoj prvoj utakmici, koja će biti igrana na našem bazenu, kakav je odnos snaga. Smatramo da je u subotu poseban dan. Utakmica obećava da će biti kvalitetna i imaćemo ptiliku da vidimo ono najbolje što danas srpski vaterpolo može da pruži", rekao je Slobodan Soro i dodao:

"Očekujemo pun bazen, tako da oni koji bi želeli da dođu, nek razmišljaju unapred i naći će svoje mesto na bazenu”.


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiDušan MandićVladimir VujanovićSlobodan Sorovaterpolo Srbijavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara