Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Može li iko da zaustavi hokejaše RB Minhena?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 15:14

Bikovi nanizali deset pobeda u nemačkom prvenstvu pred okršaj sa Kelnom

Red Bulsi su na dobrom putu da se vrate na tron Nemačke posle tri godine. Istina, nezahvalno je govoriti unapred, međutim, kako bavarski sastav igra u domaćem šampionatu sve sluti na berićetan kraj kampanje.

Posle 28 rundi Minhen je i dalje na vrhu tabele hokejaške lige Nemačke i već se izdvojio od protivnika. Tim Dona Džeksona je pobedio u 22 susreta i sakupio 64 boda, 14 više od drugoplasiranopg Ingolštata.

Izabrane vesti

RB Minhen je trenutno nanizao deset pobeda u šampionatu, uključujući i ubedljivo slavlje u obračunu sa trećeplasiranim Manhajmom 6:2. Tim iz Minhena sada očekuje sudar kod kuće protiv Kelna (19.30). Očekivano, Bikovi su favoriti.

19.30: (1,50) RB Minhen (4,60) Keln (5,00)

Poslednji put kada su se dva kluba sastala u DEL-u, RB Minhen je pobedio Keln sa 3:2 i tako se osvetio za poraz na startu sezone 2022/2023. Prvog dana tekuće sezone ekipa Kelna se radovala sa 6:3.

Na međunarodnom planu, Minhen je nedavno morao da se nosi sa teškim porazom u Ligi šampiona Cuga, a od tada je slavio u šest takmičarskih utakmica zaredom. U proseku, RB Minhen postiže 3,60 golova po utakmici u prvenstvu, što je najbolja vrednost u nemačkoj hokejaškoj ligi. Sasvim je moguće da će i predstojeći protivnik iz Kelna osetiti ofanzivnu moć Minhena.

Keln nije pobedio u poslednja dva okršaja, otkako je slavio na domaćem terenu protiv Manhajma. Posle poraza od Šveningena (1:4) usledio je gorak neuspeh kod Štraubinga kada je vodio 2:0 i naposletku izgubio 2:3.

NEMAČKA, DEL

Sreda

19.30: (1,50) RB Minhen (4,60) Keln (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

hokej na leduhokej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara