Aleks Dujšebajev (©Reuters)
Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Može li "srpski" Vesprem da nadoknadi propušteno u Poljskoj?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 12:36

EHF Liga šampiona: Kjelce bolje u prvom meču u Mađarskoj, na kraju bilo 29:29, pa ekipa Talanta Dujšebajeva ima ulogu favorita protiv tima za koji igraju Dragan Pešmalbek, Vladimir Cupara, a na klupu je Momir Ilić

Traže se još dva putnika u Keln na završni turnir Lige šampiona. Nemački i francuski prvaci Magdeburg i Pari Sen Žermen su u sredu uveče vizirali karte za Lankses areni, dok je Barselona na pragu polufinala posle pobede u prvom meču četvrtifinala u Odenzeu protiv GOG Gudmea sa 37:30.

Kjučaće danas (18.45, Arena Sport Premijum 2) u Kjelceu, u derbiju četvrtfinalne runde, obračunu dva velikana svetskog rukometa, vicešampiona Evrope i bogatog mađarskog projekta. Posle prvih 60 minuta blo je 29:29, rezultat koji daje veće šanse za prolazak dalje poljskom timu.

Izabrane vesti

Vesprem je prošle sezone imao razočaravajuću sezonu. Bio je sjajan do finiša, ali je onda tim Momira Ilića izgubio tri ključna meča, revanš finale plej-ofa mađarskom šampionata od Segeda, a ostvarena su i oba neuspeha na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Sada je mađarski velikan, tim sa najvećim budžetom na svetu, na pragu eliminacije već u četvrtifinalu.

18.45: (1,50) Kjelce (8,50) Vesprem (3,15)

Gostima treba pobeda u Kjelceu protiv tima Talanta Dujšebajeva koji je ove sezone samo jednom poražen na svom terenu u svim takmičenjima, i to od najboljeg tima Evrope Barselone (31:32).

Pre sedam dana, Kjelce je bilo bolje u rasprodatoj dvorani u Vespremu, vodilo većim delom meča. Danac Rasmus Lauge je pogotkom uz zvk sirene doneo remi – 29:29 u gradiću u blizini jezera Balaton. Plavo-žuti su imali mnogo problema ove godine, imaju ih i dalje, pretio je bankrot vicešampionu Evrope, ali lakše se diše posle pronalaska novog finansijera do kraja sezone.

Osim trenera Momira Ilića, za Vesprem igraju dvojica srpskih reprezentativaca, pivotmen Dragan Pešmalbek i golman Vladimir Cupara.

Formula je jednostavna, moramo da dobijemo jedan meč da bismo došli do fajnal-fora. Moramo da se okupimo kao tim, da igramo kao porodica, kao što igramo rukomet cele sezone. Svi verujemo da to možemo. Neće biti lako, jer će arena biti puna navijača Kjelcea. Očekujem težak meč gde će nekoliko golova da odluče pobednika. Odbrana će biti prioritet za oba kluba. Trener Momir Ilić je rekao da moramo da napredujemo u svim elementima igre, kako bismo uspeli”, rekao je Cupara koji je pre dolaska u Vesprem jednu sezonu branio boje Kjelcea.

Prštaće u duelima zvezda svetskog rukometa. Najbolji igrač Kjelcea je levoruki bombarder Aleks Dujšebajev. Nemački golman Andreas Volf je jedan od najboljih na svetu, efikasan je i Poljak Arkadijuš Morito, pivotmen Arcem Karalek, MVP prošlogodišnjeg završnog turnira u Kelnu. Vesprem su u prvom meču nosili Egipćanin El Dera i Francuz Nedim Remili, koji je početkom godine stigao u mađarskog vicešampiona upravo iz Kjelcea. Rodrigo Korales na golu ima prednost u odnosu na Cuparu.

Prošle godine u Kelnu u polufinalu, Kjelce je u sjajnom meču bilo bolje od Vesprema sa 37:35. Ukoliko i u revanšu bude nerešeno, odmah će se izvoditi sedmerci.

Drugi meč dana dva sata kasnije (20.45, Arena Sport 3) trebalo bi da bude formalnost. Barsa je i u Danskoj pokazala klasu, da je prvi favoriot za treću vezanu krunu najboljeg tima na Starom kontinentu. Gudme nema šta da traži u Blaugrani.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Magdeburg - Visla Plock 30:28 (13:13), prvi meč: 22:22

PSŽ - Kil 32:29 (17:15), prvi meč: 31:27

Četvrtak

18.45: (1,50) Kjelce (8,50) Vesprem (3,15), prvi meč: 29:29

20.45: (1,05) Barselona (18,0) GOG Gudme (13,0), prvi meč: 37:30

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK KjelceVespremEHF Liga šampionaRK BarselonaGudme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara