Rukometaši Francuske (©Reuters)
Rukometaši Francuske (©Reuters)

Muke Francuza u Segedinu: Karabatić i drugovi u karantinu, a gosti hotela se šetkaju bez maski, polugoli

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 08:14

Reprezentativci olimpijskog šampiona iz Tokija strepe od nove zaraze

Korona virus je već poremetio mnoge reprezentacije. Pripreme su jedva održane. Najgora situacija je bila u taboru Srbije u Staroj Pazovi. Probleme su imali u u redovima olimpijskog šampiona Francuske.

Po dolasku u Segedin, gradu gde će odmeriti snage sa Srbijom, Hrvatskom i Ukrajinom u prvoj rundi Evropskog prvenstva, Galske petlove je dočekalo neprijatno iznenađenje. Francuski Ekip piše, a specijalizovani rukometni portal Balkan-handball prenosi da je reprezentaciju dočekalo neprijatno iznenađenje u hotelu.

Izabrane vesti

Naime, francuski reprezentativci koji su se, kao i ostali, pripremali u uslovima izolacije i čuvanja od pozitivnih kovid slučajeva prethodne dve nedelje, u hotelu su zatekli turiste koji su bili bez maski, u kupaćim kostimima u istim prostorijama za ručak kao i učesnici Evropskog prvenstva.

Neki ljudi su bili i u kupaćim kostimima. U takvoj situaciji teško ćemo izbeći pozitivne slučajeve i ne znam da li je ovo odraz nepoštovanja prema igračima koji su dali sve da se nađu na ovom takmičenju”, rekao je iskusni francuski golman Vensen Žerar.

Selektor Gijom Žil je bio takođe nezadovoljan po dolasku u Segedin.

Ovo jednostavno nije prihvatljivo”, rekao je Žil.

Četvrtak, 20.30: (6,25) Hrvatska (12,0) Francuska (1,17)

Francuska delegacija uputila je protest generalnom sekretaru EHF Martinu Hauslajtneru.

Inače, utakmice u Mađarskoj su predviđene da se igraju s punim kapacitetom što se tiče gledalaca, za razliku od onih u Slovačkoj gde može da bude prisutno samo 25 odsto. Dvorana u Segedinu prima nešto više od 8.000 ljudi, dok je ona u Budimpešti prelazi 20.000 posetilaca,

Za predstavnika sedme sile – pakao. Da bismo podigli akreditaciju traže se potvrda o vakcinaciji i negativni PCR test, ne stariji od 48 sati. Nekoliko puta je bilo menjano pravilo, zbunjivali su se novinari i verovatno su mnogi odustali od puta. Bila je varijanta da je dovoljan antigenski test, ali dva dana pre Evropsko prvenstvo je poslat dopis gde se traži negativni PCR test. Takođe, na dan utakmica, svaki predstavnik medija mora da ima makar negativni antigenski test za ulazak u dvoranu koji je urađen tog dana. Cena ovog testa je 8.500 forinti ili oko 24 evra.

Videćemo, kakva će situacija da bude s gledaocima, da li će oni nesmetano moći da uđu u dvorane širom Mađarske.


tagovi

ep u rukometuRukometna reprezentacija FrancuskeEvropsko prvenstvo u rukometuSeged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara