Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Nema kraja zdravstvenim problemima: Dušan Mandić se razboleo pred Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 13:39

Ali bi do puta u Zagreb trebalo sve da se sredi, kao i da kapiten Nikola Jakšić bude na 100 odsto

Pratili su vaterpoliste Srbije maleri pred Evropsko prvenstvo u Splitu na koje zbog povreda nisu putovali Nikola Jakšić i Đorđe Lazić, na planetarnoj smotri u Fukuoki nije bilo Dušana Mandića, a pehova ima i pred novi kontinentalni samit u Zagrebu.

Taman što je Nikola Jakšić zalečio povredu i vratio se u bazen, ispao je Dušan Mandić iz stroja. Levoruki šuter se razboleo, nije trenirao u prethodna dva dana i rovit je pred odlazak u Zagreb. Ali, nastup na Evropskom prvenstvu ne bi trebalo da bude doveden u pitanje.

Izabrane vesti

Do početka Evropskog prvenstva u glavnom gradu Hrvatske, gde će igrati Srbija, i Dubrovniku, sve bi trebalo da se sredi.

“Mogu da budem jako zadovoljan pristupu i radom na treninzima. Ali, ne mogu da budem zadovoljan time što smo imali previše pehova. Dušan Mandić je bolestan. Nikola Jakšić je tek izašao iz povrede. Nadam se da će do Evropskog prvenstva sve da se sredi”, optimističan je selektor Uroš Stevanović glede zdravstvenih problema Dušana Mandića.

Delfini će u grupnoj fazi igrati protiv Nemačke, Malte i Izraela, protiv koga otvaraju Evropsko prvenstvo, i mentalno se pripremaju za osminu finala, jer neće moći da je izbegnu. Završili prvi ili drugi u grupi – svejedno je. Neće imati dane pauze, moraće da se bore za plasman međub najboljih osam.

“U grupnoj fazi imamo lakše protivnike, ali zato startujemo od osmine finala. To će nam biti glavna utakmica. Videćemo ko će nam biti protivnik i svaka naredna utakmica posle osmine za nas je finale. U ovom trenutku ne gledamo dalje od toga, jer će u osmini finala biti izuzetno teška utakmica, u rangu četvrtfinala ili polufinala, zako da su nam misli na 10. januaru”, poručio je Uroš Stevanović posle duela sa Hrvatskom i nastavio:

“Mi smo zbog devetog mesta na Evropskom prvenstvu u Splitu sada u donjem domu. Zbog toga imamo i lakšu grupu, ali imamo i eliminacionu utakmicu u osmini finala, koja je teška. Kakav je takav je sistem, hajde da mu damo šansu. Videćemo da li donosi boljitak vaterpolu”.

Srbija ima teži put do medalje u Zagrebu i olimpijske vize, koju će ugrabiti najbolje plasirana reprezentacija isključujući Mađarsku, Grčku i Francusku, koje su je već izvadile. Ipak, ne opterećuju se preterano u srpskom taboru zbog toga što još nisu sigurni za mesto u Parizu.

“Nema pritiska zbog vize. Jedno mesto u odnosu na Mađarsku i Grčku najbolje plasirano donosi vizu za Olimpijske igre u Parizu. Ostaju i četiri mesta sa Svetskog prvenstva. Ne opterećujemo se time, niti razmišljamo uopšte o tome, već gledamo da ostvarimo rezultat na Evropskom prvenstvu u Zagrebu”, završio je selektor Srbije.



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpoluUroš StevanovićDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara