Dražen Luburić (©Reuters)
Dražen Luburić (©Reuters)

Orlovi hitaju ka polufinalu, Amerikanci bez prvog tehničara

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 09:49

Majka Kristenson napustio Jenkije zbog rođenja deteta. Srbija u naletu, pobeda bi širom otvorila vrata plasmanu među četiri najbolje selekcije u Ligi nacija

Kako se prvi deo Lige nacija za odbojkaše u italijanskom Riminiju približava kraju tako Orlovi igraju sve bolje. Posle pobede od 3:1 protiv Nemačke u sredu i Irana u četvrtak posle pet setova izabranicima selektora Slobodana Kovača se otvoraju vrata polufinala i nastavka bitke za trofej u takmičenju pod pokroviteljstvom FIVB-a.

U narednim kolima našu reprezentaciju očekuje nešto lakši raspored, utakmice sa Australijom, Kanadom, Bugarskom, Argentinom, selekcijama koje ne mogu da se plasiraju u borbu za polufinale. Osim Rusije, najteži rival do kraja prvog dela sezone su Amerikanci. Meč se igra danas (18.00) u Riminiju, u gradu na obali Jadranskog mora.

Izabrane vesti

Amerikanci nisu oduševili u dosadašnjem toku takmičenja. Imaju po četiti pobeda i poraza, odnosno 12 bodova. I dalje su igri za jedno od prva četiri mesta, ali do kraja moraju sve da pobede. Iako je selektor Džon Sperou na Apenine poveo jak sastav, ne štima sve u igri Jenkija. Sjedinjene Američke Države poslednje utakmice igraju bez prvog tehničara Majke Kristensona, novog odbojkaša Zenita iz Kazanja. On je napustio Rimini zbog rođenja deteta. U njegovom osustvu igru selekcje organizuje Kavika Šođi, dizač italijanske Padove. Njegov brat je libero selekcije, Erik Šođi.

18.00: (2,70) SAD - Srbija (1,40)

Kapiten tima je iskusni primač servisa, nekadašnji odbojkaš Lubea Tejlor Sander, a u timu je i iskusni Maksvel Holt. Protiv Nemačke u četvrtak nje igrao ni Metju Anderson, novi igrač Peruđe, ali je u lako slomljen otpor čete Andree Đanija u tri seta. U odsustvu prekaljenih reprezentativaca, nosioci igre su Brenden Sander, Garet Muagututija, Kajl Ensin, Mičel Stal...

Srbija ima ulogu favorita. Najbolji srpski igrač u Riminijuje je kapiten Marko Podraščanin. On je bio tvorac preokreta u meču sa Iranom. Njegovim blokovima srušen je otpor čete trofejnog ruskog stručnjaka Vladimira Alekna. Protiv Iranaca je odigao 300. meč u dresu reprezentacije.

15.00: (1,40) Holandija - Bugarska (2,70)

I dalje za Srbiju ne igra povređeni Srećko Lisinac koga odlično menja Petar Krsmanović, srednji bloker Kuzbasa iz Kemereva. Dražen Luburić je u boljoj formi od Aleksandra Atanasijevića, dok odlična pomoć standardnom tandemu primača servisa Urošu Kovačeviću i Marku Ivoviću je Pavle Perić koji ima prednost u odnosu na Mirana Kujundžića.

Odbojkaši Srbije teško izlaze na kraj sa Amerikancima. Jenkiji imaju pet vezanih pobeda protiv naše selekcije. Pre dve godine u Ligi nacija SAD-u su slavili posle četiri seta. Orlovi su poslednji put dobili pre četiri godine u Svetskoj ligi sa 3:1. Od devet prethodnih mečeva, samo je jednom bilo maksimalnih 3:0 za neku selekciju.

21.00: (1,70) Poljska - Brazil (2,03)

Derbi dana igra se igra večeras (21.00), a sastaju se Poljaci i Brazilci, selekcije koje su izjednačeni na čelu sa sedam pobeda i samo jednim porazom. Četu Vitala Hejnena igra odlična u Riminiju, a vođa selekcije je najbolji odbojkaš današnjice, rođeni Kubanac Vilfredo Leon. S druge strane mreže primač servis Peruđe imaće rivala u nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Kube, Joandiju Lealu koji igra već nekoliko godina za Brazil. Poslednje dve utakmice ovih selekcija Karioke su dobile.

Titulu u Ligi nacija brani Rusija.


tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara