Andrej Trnavac (©MN Press)
Andrej Trnavac (©MN Press)

Partizan u finalu: Trnavac odveo crno-bele na megdan Vojvodini

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 21:07

Arkus Superliga Srbije: Klub iz Humske igraće za titulu sa šampionom, pošto je i u Šapcu slavio u trileru protiv Metaloplastike sa 27:26 i sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa izborio duele za tron. Golman gostiju uz zvuk sirene odbranio udarac Milanu Jovanoviću

Devetostruki uzastopni šampion Srbije Vojvodina i vicešampion Partizan igraće u finalu plej-ofa Arkus Superlige. Novosađani su u dva meča bili bolji od Dinama iz Pančeva, dok su crno-beli takođe sa 2:0 eliminisali Metaloplastiku. Posle ubedljivih 29:24 na Banjici, u drugom meču četa Darija Krželja je slavila u dvorani Zorka sa 27:26 (13:12).

Pet sekundi pre kraja Milan Jovanović se podigao sa deset metara, ali je udarac nekadašnjeg reprezentativca Srbije zaustavio Andrej Trnavac, koji ni ovog puta nije bio na svom nivou, kao pre četiri dana na Banjici, ali kada je bilo najpotrebnije odbranio je udarac za veliko slavlje Grobara u Šapcu.

Izabrane vesti

Tokom celog meča, rukometaši Partizana imali su podršku oko 200 bučnih navijača. Crno-beli ove sezone imaju mnogo bolju podršku u gostima nego na svojoj Banjici.

Vojvodina jeste favorit u finalu (igra se na dve pobede), ali posle povreda Milana Milića, Miloša Grozdanića i Luke Arsenića, šanse Partizana rastu da se okiti titulom posle više od decenije posta.

Tokom celog meča vodila se izjednačena, bespoštedna borba. Nijedan tim nije imao više od tri gola prednosti. Igralo se u seriji. Šapčani su za minut napravili seriju od 3:0, preokrenuli rezultat u 50. minutu – 22:21, ali crno-beli, posle tajm-auta Krželja, odgovaraju istom merom.

Tim Vladana Matića je u finišu pokušao, izjednačio je na dva minuta pre kraja, ali je Uroš Kojadinović pogodio za novo vođstvo – 27:26. Jovanović gubi lopti, ali su se crno-beli spetaljli posle presinga domaćina. Imali su 25 sekundi domaćini za izjednačenje i penal seriju, ali pomenuti Jovanović nije uspeo da pogodi mrežu Trnvaca. Usledila je velika radost crno-belih.

Najefikasniji igrač meča bio je reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović sa osam golova (tri iz sedmerca). Bombarder crno-belih Stefan Petrić pogodio je sedam puta. Verovatno najbolji meč u karijeru odigralo je desno krilo Nemanja Jović, koji je pogodio šest puta mrežu Šapčana. Ivan Mićić je dao četiri gola, a još se u listu strelaca upisao samo kapiten Nikola Zečević sa dva gola.

Andrej Trnavac imao je samo šest odbrana, ali zlata vrednu u poslednjim trenucima meča. Veći deo drugog poluvremena na golu je stajao Ivan Mihajlov. Krželj je vratio Trnavaca među stative u finišu i to se ispostavilo kao presudno. Mihajlov je skinuo tri udarca domaćinima.

Kod Metaloplastike sjajan je bio Vojislav Brajović, strelac osam golova. Marko Srdanović je pogodio pet puta iz isto toliko pokuašaja, dok je Mateja Dodić pogodio četiri puta. Po tri pogotka su delo Milana Jovanovića i Branka Kankaraša. Odličan na golu je bio Darko Arsić sa 11 odbrana.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Utorak

Dinamo Pančevo – Vojvodina 23:26 (12:14), u seriji 0:2

Sreda

Metaloplastika - Partizan 26:27 (12:13), u seriji 0:2


tagovi

RK PartizanMetaloplastikaARKUS ligaRukometna superligaAndrej Trnavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara