Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Repriza u Šapcu, Zvezda na leđima Pješivca preplivala Savu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 20:48

Crveno-beli uspešni pred put u Rumuniju - 7:4

Da jednu ekipu nije lako dobiti dva puta u kratkom intervalu, pogotovo kada se obe utakmice igraju na strani, potvrdilo se na primeru Crvene zvezde. Lako su crveno-beli slavili u Šapcu minulog vikenda i izvadili vizu za završni turnir Kupa Srbije - igra se na bazenu Milan Gale Muškatirović 27. i 28. decembra - ali su u Superligi "prolili krv" kako bi prvi krug završili trijumfalno, i još jednom uzeli meru Šapčanima - 4:7 (0:1, 3:3, 1:2, 0:1).

Za Crvenu zvezdu je meč u Šapcu bio poslednja domaća provera pred put u Bukurešt, na megdan Steaui, ali i pred početak odbrane trofeja u Kupu Srbije, koju crveno-beli započinju protiv kragujevačkog Radničkog. Ponovo su Beograđani bili bez kapitena Miloša Vukićevića, čiji se povratak očekuje iduće sedmice, a Zvezdi su put do novog ttrijumfa u Mačvi nacrtali Stefan Pješivac i Gavril Subotić. Ali i golman Vladimir Mišović, koji je u završnici odbranio peterac Ognjenu Stojanoviću, i imao nekoliko izvanrednih intervencija.

Izabrane vesti

Dva dijametralno suprotna meča odigrali su Šabac i Zvezda u nedelju dana. Šapčani su daleko opasniji bili u ligaškom susretu, nisu lako prodali kožu. Crveno-beli nisu bili mirni do samog finiša, što pređašnjem susretu nije bio slučaj. Otvorila je Zvezda rivala preko Marka Radovića i sve vreme Beograđani su bili ti koji imaju prednost i diktiraju tempo. Rasplamsala se borba posle izjednačenja domaćina, a ujedno je taj gol bio i okidač za "aktivaciju" Stefana Pješivca.

Crnogorski centar je u kup sudaru bio meč-viner za Aleksandra Filipovića, a kvalitetan meč pružio je i večeras. Sa dva vezana gola pokrenuo je Zvezdu i stvorio razliku koju Šabac nije uspeo do kraja da nadoknadi. Krenuo je šut i Gavrilu Subotiću, a njegovi pogoci bili su svojevrstan odgovor na hice Tubića i Ivana Kopceva, koji je zaradio treće isključenje neposredno pre drugog gola Marka Radovića.

Šabac je bio impotentan u napadu, nije čak ni peterce stoprocentno realizovao - prvi u gol pretočio Kristijan Šulc, dok je šut Ognjena Stojanovića zaustavio Vladimir Mišović - i da je Zvezda iole bila uspešnija u situacijama sa igračem više, "zatvorila" bi ponovo utakmicu pre poslednjeg kvartala. Tačku na meč stavio je Bogdan Đurđić.

ŠABAC - CRVENA ZVEZDA 4:7

(0:1, 3:3, 1:2, 0:1)

Gradski bazen Šabac

Sudije: Putniković i Milović

Isključenja: Šabac 9, Crvena zvezda 8

Peterci: Šabac 2 (1)

ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković, Repanović, Kopcev 1, Vasović, Žeželj, Stanić, Tubić 2, Šulc 1, Stojanović, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Vasović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 1, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac 2, Basara, Trtović, Gajić, Radović 2, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.


tagovi

Gavril SubotićVK Crvena zvezdaVK ŠabacStefan PješivacVladimir MišovićOgnjen StojanovićAleksandar Filipovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara