Roj Džons (©privatna arhiva Roja Džonsa Juniora)
Roj Džons (©privatna arhiva Roja Džonsa Juniora)

Roj Džons oduševljen zbog novčanih nagrada na SP u Beogradu: Boks nije sport bogatih, već hrabrih

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 11:26

“Iskonski vole siromašni novcem, bogati u srcu i duši”, kaže legendarni bokser

Olimpijski boks je to čekao punih 47 godina. Da amateri na Svetskom prvenstvu boksuju za medalje, slavu, ali i vredne novčane nagrade. Međunarodni bokserski savez (AIBA) je odlukom da svako zlato premira sa 100.000 dolara, srebro sa 50.000, a obe bronze sa po 25.000, izazvao veliku pažnju među takmičarima, pa se očekuje da u Areni od 24. oktobra do 6. novembra gledamo zaista najbolje što plemenita veština ima da ponudi na ovom nivou.

Legendarni Roj Džons smatra da ovakva odluka nije mogla da dođe u boljem trenutku, jer će takmičarima u olimpijskom boksu omogućiti da ulože u treninge i ostanu u sportu.

Izabrane vesti

Bokserima je boks u krvi i iskonska ljubav, a iskonski vole siromašni novcem, bogati u srcu i duši. Boks nije sport bogatih, već hrabrih, istrajnih, istinskih zaljubljenika u sport i viteštvo. Bokseri nisu navikli na novac, niti na raskošne uslove, kao što neki drugi sportovi i sportisti imaju. Navikli su da vole svoj poziv, da žive u tom adrenalinu koji ih nikada ne napušta. Zato će finansijska nagrada koju će dobiti osvajanjem medalja u Beogradu imati ogroman značaj, uticaj i trasiraće neki novi put u ovom sportu, put ka boljem, put ka sjajnoj budućnosti svetskog boksa, a ja sam srećan i ponosan zbog toga”, istakao je legendarni Roj Džons.

Posebnu poruku nekadašnji bokserski šampion imao je za sve ljubitelje plemenite veštine u Srbiji. Prisetio se i kako je on sam “debitovao” kao navijač na jednom bokserskom turniru na kojem mu je otac učestvovao. Kaže da taj trenutak nikad nije zaboravio.

Znam da je Srbija zemlja sporta, hrabrih i srčanih ljudi, plemenitih kao što je i ovaj naš sport. Svetsko prvenstvo u Beogradu je prilika da neke nove oči, novih budućnih šampiona dožive isto što i ja i da ih utisak iz beogradske Arene vodi kroz život u kome će biti hrabri, iskreni, istrajni i dostojni sebe, upravo ta poruka koju boks nosi u sebi i sa sobom. Nije svaki dan u tvom gradu smotra najboljih sportista sveta jednog velikog sporta kao što je boks. Iskoristite ovu priliku koja vam se ukazala, zgrabite taj trenutak koji će vam zauvek biti poput zvezde vodilje, osetite sve čari koje sa sobom nosi Svetsko prvenstvo u boksu”, rekao je Džons.



tagovi

Roj Džons juniorboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara