Santareli (© MN Press)
Santareli (© MN Press)

Santareli potvrdio: Turska zove! Red je prvo da pričam sa Srbima

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 21:57

„Naći ćemo odgovarajuće rešenje za obe strane“, ostavio je sve opcije otvorenim selektor ženske reprezentacije

Bojazan da bi Turska mogla da nam „uzme“ selektora je – potvrđena. Direktno iz usta Danijelea Santarelija.

Strateg ženske odbojkaške reprezentacije je na meti Odbojkaškog saveza Turske, spremnog da mu ponudi ugovor i „debelo“ plati. Navodno, 200.000 evra po godini, što je za ovaj sport veliki iznos.

Izabrane vesti

Sam Santareli se poneo gospodski i jasno stavio do znanja da je vezan za selekciju koju je pre nekoliko meseci doveo do statusa najbolje na planeti, pobedom u finalu nad Brazilom. Osim toga, odavno je plan da selekcija zablista na najveće planetarnom događaju i iz Pariza 2024. donese zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, čime bi kompletirala kolekciju, pošto joj u bogatoj riznici samo to odličje nedostaje.

Imam ugovor sa Srbijom. Red je da prvo razgovaram sa čelnicima saveza s kojim sarađujem, čak i ako me ova ponuda (iz Turske, op. au) raduje, dokazuje da smo dosad odradili kvalitetan posao“, pojasnio je Santareli u izjavi za Korijere delo sport.

Nije se strateg italijanskog Koljeana, s kojim je pre nekoliko dana osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, upuštao u prognoze, mada deluje da postoji opcija po kojoj bi ostao selektor naših devojaka. Pre svega što bi sa njima imao veće šanse za uspeh nego sa Turkinjama. Opet, novac je primamljiv.

„Moram da smislim šta je najbolje za mene i Srbiju. Naći ćemo odgovarajuće rešenje za obe strane“, dodao je Santareli.

Korijere uverava da je OK Turske spremio za Italijana ugovor do 2026.



tagovi

danijele santareliženska odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara