Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Seged čuva oreol nepobedivosti, Vesprem na vrućem gostovanju u Portu

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 11:48

Rukometna Liga šampiona: Mađarski klubovi odlični ove sezone u elitnom takmičenju. Ćavi Paskval se vraća u Blaugranu, ali sada kao trener Dinama iz Bukurešta

Nema više ekipa sa maksimalnim učinkom u rukometnoj Ligi šampiona, a tek je četvrto kolo. Vardar je poražen u Skoplju od Monpeljea u sredu, pa je sada samo mađarski šampion Seged tim koji nije osetio gorčinu poraza.

Ekipa iz Segedina posle pet bodova u prva tri kola danas (18.45) ima zicer na svom terenu protiv norveškog Elverima, autsajdera grupe. Za domaći tim igra i srpski reprezentativac, desno krilo Bogdan Radivojević.

Izabrane vesti

18.45: (1,10) Seged (14,0) Elverum (9,00)

Drugi mađarski klub u najjačem evropskom takmičenju, Vesprem, odlično je počeo sezonu pod komandom Momira Ilića. Mladi stručnjak uhvatio se proteklog leta "vrućeg krompira" posle očajne sezone jednog od najbogatijih klubova u Evropi. Izgubljena tiula u domaćem prvenstvu i neodlazak na završni turnir Liga šampiona u Kelnu je neuspeh koji je koštao posla Španca Davida Davisa.

20.45: (4,90) Porto (10,0) Vesprem (1,25)

Aranđelovčanin je uspeo da sruši moćnu Barselonu u drugom kolu, što je bio prvi poraz Katalonaca posle skoro 10 meseci. Petar Nenadić igra odlično na početku sezone, dok je Vladimir Cupara trenutno u drugom planu. Prednost na golu ima Španac Rodrigo Korales. Vesprem danas (20.45) gostuje u Portu. Zmajevi su prava "domaćica", mnogo bolje igraju na svom terenu. Pobedili su nemačkog vicešampiona Flenzburg, pre dve nedelje dobili i Dinamo u Bukureštu, pa bi ovaj duel mogao da se nazove derbijem dana u četvrtom kou Lige šampiona.

Veliki peh prošle nedelje je zadesilo levo krilo Vesprema Dejana Manaskova. Makedonac je pokidao prednji ukršteni ligament kolena i moraće na operaciju koja će ga odvojiti od terena bar osam, devet meseci. Na toj poziciji, Vesprem ima odličnog Hrvata Manuela Štrleka. Sve je bolji i novi kapiten tima, Danac Rasmus Lauge koji je, konačno, spreman posle godinu dana pauze. Vesprem ima ulogu favorita u Portugaliji.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Barselona posrće na startu sezone. Posle Vesprema, Katalonce je pobedio i Magdeburg proteklog vikenda u finalu Supergloba u Džedi, nezvaničnog klupskog Svetskog prvenstva. U Blaugranu večeras (20.45) dolazi rumunski šampion Dinamo koji je od letos preuzeo dugogodišnji trener Barse Ćavi Paskval. Vraća se u Barselonu, ali sada sa suprotne strane, i veteran, francuski pivotmen Sedrik Soraindo. Šampion Evrope je i dalje bez povređenog hrvatskog srednjeg beka Luke Cindrića, ali teško je očekivati da tim iz Bukurešta može da iznenadi vladara Starog kontinenta.

20.45: (1,05) Barselona (18,0) Dinamo Bukurešt (13,0)

Laka pobeda očekuje se i od Pari Sen Žermena koji je domaćin ukrajinskom šampionu, Motoru iz Zaporožja (20.45). Grupa B Lige šampiona je mnogo jača od Grupe A, pa će biti velika borba za dva mesta koja direktno vode u četvrtfinale. Konkurenti su sve sami giganti – Barselona, Vesprem, Pari Sen Žermen i Vive Kjelce, dok ne treba otpisati ni Porto i najveće razočaranje na početku sezone, Flenzburg, koji ima samo bod u prva četiri kola.

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olbrorg - Meškov Brest 34:33 (18:18)

Kil - Zagreb 36:28 (18:15)

Vardar - Monpelje 25:31 (11:15)

Četvrtak

18.45: (1,10) Seged (14,0) Elverum (9,00)

GRUPA B

Sreda

Vive Kjelce - Flenzburg 37:29 (21:16)

Četvrtak

20.45: (1,05) Barselona (18,0) Dinamo Bukurešt (13,0)

20.45: (4,90) Porto (10,0) Vesprem (1,25)

20.45: (1,05) PSŽ (18,0) Motor Zaporožje (13,0)

***kvote su podložene promenama



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRK Pari Sen ŽermenRK PSŽRK BarselonaRK PortoPik SegedSegedPetar NenadićBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara