Kamil Sipžak (©Reuters)
Kamil Sipžak (©Reuters)

Sipžak sačuvao pariske Milionere u Elverumu, Radivojevićev Seged se "zaledio" na -4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 22:20

Rukometna Liga šampiona: Sjajni poljski pivotmen postigao 12 golova u remiju PSŽ-a u Norveškoj (30:30) u prvom meču plej-ofa za plasman u četvrtfinale. Flenzburg dobio na Baltiku ekipu iz Segedina sa 25:21

Posle prvih mečeva plej-ofa za ulazak u četvrtfinale rukometne Lige šampiona blizu prolasku među osam najboljih su Pari Sen Žermen i Flenzburg. Pariski Milioneri su se izvukli u Norveškoj, odigravši 30:30 (13:15) u Elverumu pred revanš za sedam dana u Gradu svetlosti. Bez bolesnog danskog bombardera Mikela Hansena, domaćin je bio ravnoravan rival favorizovanoj četi Raula Gonzalesa. Na kraju remi koji daje veće šanse Parižanima, ali domaćin može da bude prezadovoljan jer je izjednačio golom levog beka Erika Johansona dve sekunde pre kraja.

Imao je PSŽ i pet golova viška na početku drugog poluvremena (20:15), ali kako je utakmica odmicala gosti su posustajali, a domaćini predvođeni raspoloženim Solstadom i Johansonom su disali za vratom Karabatiću i drugovima, da bi pet minuta pre kraja i poveli - 27:26. Ipak, nije uspeo norveški šampion da sruši Pari Sen Žermenom, ali je u petom meču uspeo da ostane neporažen protiv najboljeg francuskog tima.

Izabrane vesti

Nezadrživ kod PSŽ-a bio je korpulentni poljski pivotmen Kamil Sipžak koji je postigao čak 12 golova, a samo je jednom promašio. Tom igre gostiju davao je omaleni Holanđanin Luk Stejns sa sedam pogodaka. Nikola Karabatić je samo jednom zatresao mrežu. Na golu je odličan bio Jan Ženti sa 13 odbrana. U domaćem timu, Alfred Tomas Solstad je bio najefikasniji sa devet golova. On se u finišu meča povredio, pa je pitanje da li će moći da pomogne saigračima u Parizu.

Sedam puta u listu strelaca se upisao junak remija Erik Johansen. Endre Langas je bio precizan šest puta, a Tobijas Šjelberg Grenedal četiri puta. Na golu je Emil Keri Imsgard imao 10 odbrana.

18.45: (4,90) Vardar (10,00) Vesprem (1,25)

Flenzburg je na severu Nemačke dobio mađarskog šampiona Segeda sa 25:21 (14:10), rezultat koji daje realne šanse i jednima i drugima da se dokopaju četvrtfinala. Na krilima odličnog golmana Benjamina Burića i levog krila Hampusa Vanea, domaćin je krajem prvog poluvremena imao i +6 (13:7).

Tim iz Segedima se brzo stabilizovao, u nastavku susreta je uspeo da smanji visoku prednost nemačkog vicešampiona na -2 (21:19), ali je Flenzburg u finišu dodao gas i izborio solidnu prednost pred revanš u komšiliku, u velelepnoj Pik areni pred sigurno više od 8.000 domaćih navijača.

Srpski reprezentativac, desno krilo Segeda, Bogdan Radivojević, postigao je jedan gol iz tri šuta. Hampus Vane je dao pet golova za domaćina, a četiri puta je mrežu gostiju zatresao Johanes Gola. Benjamim Burić je imao 10 odbrana. U redovima Segeda istakao se Imanol Alustiza Garsijandija sa pet golova, dok su po tri postigli Robin Kent Tenesen i Migel Martin Soares. Iskusni mađarski reprezentativac Roland Mikler je odbranio osam udaraca domaćim rukometašima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Sreda

Elverum - Pari Sen Žermen 30:30 (13:15)

/Solstad 9 - Sipžak 12/

Flenzburg - Seged 25:21 (14:10)

/Vane 5 - Garsijandija 5/

Četvrtak

18.45: (4,90) Vardar (10,00) Vesprem (1,25)

20.45: (2,00) Porto (8,00) Monpelje (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK FlensburgPik SegedSegedRK PSŽElverumEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara