Sjajan dan: Srbija - Ostatak sveta 3:1

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.09.23. | 14:43

Odbojkaši, fudbaleri i Đoković pobedili, košarkaši, nažalost, ostali bez zlata

Kakav dan je za nama! Za sportske sladokusce, za one što im srca igraju posebnom brzinom kada čuju „Bože pravde“ i vide trobojku sa orlom na sredini bilo je - napeto. Za poneki "srčani udar", za mnogo nervoze, još više radosti.

Na teren su danas izašle tri reprezentacije Srbije, a za kraj, kao šlag na tortu, najveći srpski sportista svih vremena. Srbija protiv ostatka sveta! I na kraju - 3:1 za nas! Pobedili su odbojkaši, prošli u četvrtfinale Evropskog prvenstva, slavili su fudbaleri u Litvaniji sa 3:1, a na kraju i Novak Đoković je došao do 24. grend slem trofeja pobedom od 3:0 nad Danilom Medvedovim. Nažalost, ukus trijumfa nisu osetili samo košarkaši, koje su savladali Nemci u finalu Mundobasketa.

Izabrane vesti

KOŠARKA - NEMCI UZELI ZLATO - 0:1

Na zlato oko vrata čekaćemo (bar) još jednu godinu, morali smo ponovo da pružimo ruku boljem, a to je danas bila Nemačka. I srebro je veliki uspeh, naročito zbog svih okolnosti koje su se dešavale uoči i tokom priprema za veliko takmičenje, pa i na samom Mundobasketu kada smo izgubili Borišu Simanića...

Možemo da budemo ponosni na ono što smo napravili u Manili, jer smo osvojili medalju posle šest godina, petu srebrnu od osamostaljenja na velikim takmičenjima. Uprkos porazu, srpski košarkaši su naši heroji i treba da pozdravimo rezultat ostvaren tokom poslednje dve sedmice. Uradili smo više od očekivanog, obezbedili plasman na Igre u Parizu naredne godine, odigrali dve maestralne nokaut utakmice i obezbedili medalju. Šteta samo što smo i ovog puta ostali bez zlata. Nemačka - Srbija 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 9:15). Opširnije ovde.

ODBOJKAŠI U ČETVRTFINALU - 1:1

Tugovali smo zbog košarkaša i poraza u finalu Mundobasketa, ali upeli su odbojkaši barem donekle da nas oraspolože. Aleksandar Atanasijević i drugovi su uradili ono što se od njih u ovom momentu očekivalo protiv Češke. Plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Mušterija je redovana usled saznanja da smo u poslednih deset godina dobili sve utakmice nad ovim rivalom, uključujući i susret u okviru osmine finala u Bariju. Bilo je 3:0 za naš državni tim. Ruku na srce očekivano – 25:21, 26:24, 25:21.

Opširnije ovde

FUDBALERI SLAVILI U LITVANIJI - 2:1


Živa je, diše! Posle dve utakmice u kojima se najpre spasila poraza u poslednjem minutu, pa druge u kojoj je kod kuće doživela glatki poraz, reprezentacija Srbije je pokazala neke znake života.

Istina je da je sa druge strane terena bila Litvanija, najslabiji tim u grupi, ali je Srbija dosta lako osvojila sva tri boda u Kaunasu (3:1) i ostala na dva boda razmaka u odnosu na Crnu Goru pred oktobarski, verovatno odlučujući, susret sa Sokolovima na Marakani.

Ono što je kriptonit za Supermena, to je Aleksandar Mitrović za Litvaniju. Sa ovim večerašnjim het-trikom to je osam golova u mrežu baltičke selekcije. Nikom Mitrogol nije toliko puta izrešetao mrežu u dresu Srbije kao Litvancima.

Opširnije ovde.

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠAMPION NJUJORKA - 3:1

Na teniskom Olimpu stoji sam! Novak Đoković, najveći teniser sveta svih vremena, sada sa pristojne distance gleda konkurenciju. I onu decenijsku i ovu novu koja nadire. Jer, večeras je pao i Njujork, najneprijatniji “mejdžor” za Novaka. U rukama srpskog sportskog genije nalazi se 24. grend slem trofej u karijeri! A, niko nikada nije došao ni do 23.

Ako je neko žalio što se u finalu US opena neće sudariti Đoković i Alkaras, shvatio je večeras da je grdno pogrešio. Novak i Danil su igrali svemirski tenis, iz neke druge galaksije, do poslednjeg daha, do poslednjeg grama snage u rukama i nogama. A, na kraju je Srbin došao do pehara sa 3:0 u setovima – 6:3, 7:6, 6:3, posle tri sata i 15 minuta igre.

Opširnije ovde.


tagovi

Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara