Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Slučaj Mirotić i u rukometnoj sekciji: Katalonci teraju Luku Cindrića

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.07.23. | 08:15

Hrvatski reprezentativac uskoro napušta Blaugranu zbog stezanja kaiša. Plata asa Barselone je nezvanično 700.000 evra bruto, a dve strane bi u sredu (danas) mogle da reše konflikt verovatno kompromisom, isplatom jednogodišnje zarade, javlja Mundo Deportivo

Kriza u Barseloni. Novca mora da bude za Ćavijeve izabranike, dok košarkaši i rukometaši moraju da stegnu kaiševe. Budžet rukometne sekcije je 7.500.000 evra, a treba da se zaštedi tričavih 750.000, koliko verovatno zarađuje najslabije plaćeni fudbaler tima sa Nou Kampa. I leđa moraju da poture oni najbolji.

Kao što Nikola Mirotić mora da raskine ugovor sa Kataloncima u košarkaškoj sekciji, istu sudbinu čeka i hrvatski reprezentativac Luka Cindrić koji ima jednu od najvećih, a možda i najveću, platu u redovima najtrofejnijeg rukometnog kluba u Evropi. Pominje se plata od 700.000 evra bruto.

Izabrane vesti

Mundo Deportivo piše da je sporazum blizu i da je pitanje sati kada će Barselona i Luka Cindrić da sklope sporazum o raskidu saradnje. Hrvat, šampion Evrope sa Vardarom iz 2017. godine, po slovu ugovora je u Blaugrani do 2025. godine. On je nekoliko puta izjavljivao da želi da ostane u Barsi, ali verovatno će morati da ode.

Pre mesec dana na finalnom turniru Lige šampiona u Kelnu, rukometni koordinator Barselone Đoan Marin je rekao da budžet mora da bude 10 odsto manji.

Razgovaramo sa Lukinom predstavnikom. Pre pre par meseci rekli smo mu šta nam je namera, da nađemo način da raskinemo ugovor. Moramo da smanjimo plate kako bismo ekonomski ostali na održivom nivou. Zbog njegovog čestog odsustva sa treninga i utakmica, mislili smo da je on prava osoba za to. On želi da ostane i prijatno mu je ovde, ali smo mi odlučni da ode. Naša namera nije da nastavimo saradnju“, rekao je Marin u junu.

Posle najnovijih kontakata obe strane, ovaj dnevnik iz Barselone javlja da klub i Cindrić broje odlučujuće sate oko raskida saradnje. Još ništa nije potpisano, ali je blizu i samo formalnosti dele od konačnog sporazuma koji bi mogao da bude zaključan u sredu (danas).

Cindrić je želeo da naplati dve godine koje su mu ostale od ugovora. Očigledno je bilo velikih poteškoća u približavanju pozicija. Dve strane različito tumače klauzule u ugovoru, a postoji mogućnost da ne dođe do dogovora i da se sve završi na sudu.

Mundo Deportivo navodi da su poslednjih dana dve strane približile stavove i da bi Cindrić mogao da dobije novac za godinu dana, a ne za dve koliko mu preostaje po ugovoru. Njegov menadžer radi na pronalaženju novog kluba. Sigurno da će na adresu Cindrića da stignu primamljive ponude.

Odmah posle saznanja da ga u Barsi više ne žele, Cindrić je istakao da može lako da pronađe novi klub i da nastavi da igra na najvišem nivou.

Barselona je već rešila pitanje organizatora igre za naredne sezone. Na srednjem beku igraće talentovani Slovenac i Španac, Domen Makuc i Pol Valera, a na toj poziciji mogu da pomognu i levoruki Slovenac Blaž Janc i Francuz Melvin Ričardson.

Ovaj dnevnik, dobro upoznat sa dešavanjima u Blaugrani, navodi da „Slučaj Mirotić“ još nije rešen jer i potencijalni košarkaš Partizana pretenduje da naplati veliki deo od dvogodišnjeg ugovora od čak 22.000.000 evra bruto, odnosno upola manje neto. Cindrićeva godišnja plata se procenjuje na oko 700.000 evra bruto, mada nigde nema zvanične cifre kao što je to slučaj kod Crnogorca koji je danima na korak do crno-belog dresa.

Jedno je sigurno – Luku Cindrića posle četiri godine više nećemo da gledamo u dresu Barselone. On je 2019. godine stigao u Blaugrani iz poljskog Kjelcea. Sa Kataloncima ima dve titule šampiona Evrope, 2021. i 2022. godine, kao i četiri krune u Asobol ligi gde velikan deceniju nema dostojnog rivala.


tagovi

RK BarselonaLuka Cindrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara