Sonja Vasić i Filip Filipović (MN press)
Sonja Vasić i Filip Filipović (MN press)

Sonja Vasić i Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.07.21. | 14:25

Prvi put u istoriji olimpijskog pokreta nacionalne zastave će moći da nose po dvoje sportista

Pošto je Međunarodni olimpijski komitet dao mogućnost nacionalnim komitetima da na Igrama u Tokiju državnu zastavu po prvi put nose muški i ženski sportista, predsednica sportske komisije OKS Milica Mandić obavestila je članove Izvršnog odbora o predlogu da nosioci zastave Srbije na ceremoniji otvaranja u Tokiju budu vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.

Naravno, predlog je prihvaćen, pa će aktuelni olimpijski šampion i osvajačica bronzane medalje u Riju 2016, kao i evropske titule na nedavno završenom Evrobasketu poneti srpsku zastavu.

Izabrane vesti

Nakon što je predsednik OKS Božidar Maljković obavestio članove da dosadašnji šef misije Damir Štajner neće biti u mogućnosti da funkciju obavlja na Igrama, usvojeno je da šef misije olimpijskog tima Srbije u Tokiju bude Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti OKS.

Maljković je obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo vizu za Tokio. Takođe je čestitao generalnom sekretaru Đorđu Višackom na reizboru za člana IO Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini najvišeg evropskog olimpijskog tela.


tagovi

tokio 2020Sonja VasićFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara