Vaterpolisti Novog Beograda (©VK Novi Beograd)
Vaterpolisti Novog Beograda (©VK Novi Beograd)

Soro posle 32:1 blista: Doktrina srpskog vaterpola, nadam se da ćemo ispisati nove stranice ovog sporta

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 17:20

Sportski direktor Novog Beograda podsetio na ubedljive trijumf Parizana od preko 50 razlike i napravio paralelu sa Novim Beogradom

Predstavio se drim-tim i bio je nemilosrdan na premijeri. Novi Beograd je na premijeri u Superligi Srbije demolirao Nais – slavio je 32:1. Sastav Vladimira Vujasinovića poslao je poruku šampionu Radničkog iz Kragujevca, ali i ostalim rivalima, bilo da je reč o srpskom šampionatu, regionalnom ili Ligi šampiona.

Neko je ostao zaprepašćen posle prve utakmice i nadmoći koju je demonstrirao Novi Beograd, ali spotski direktor Novog Beograda, Slobodan Soro, ni najmanje nije bio iznenađen zbog ubedljivog trijumfa i dominacije drim-tima u bazenu.

Izabrane vesti

„Ja nisam zaprepašćen, ja sam pre svega zadovoljan odnosom prema utakmici. To je prvenstvo Srbije, a mi igramo Kup Srbije, Jadransku ligu, Ligu šampiona, tako da ima toliko toga da se dogodi još ove sezone“, rekao je Slobodan Soro.

Ovakve pobede nisu nešto novo… Podsetio je proslavljeni srpski reprezentativac na pobedu Partizana od preko 50 razlike i surovost Dejana Savića na tom meču.

„Dešava se takav rezultat. Ja bih podsetio na interesantan podatak, tamo negde 1995. ili 1996. godine Partizan je pobedio tadašnji Proleter 54:1. Današnji selektor Dejan Savić je dao 26 ili 27 golova, ne znam tačan broj, ali suština je u odnosu prema treningu, a kasnije prema utakmici. I onda kada se desi jedno polufinale Olimpijskih igara recimo, i kada se gubi 2 ili 3 gola razlike na nekoliko minuta do kraja, onda kada se vratimo, ljudima ne bude ništa jasno. Stalno treba da si na istom mestu u igri, da li vodio ili gubio. Ova utakmica od juče… Drago mi je što se tako odigrala, može to da se tumači drugačije u odnosu na rivala, ali konstantnost je ono što donosi rezultate“.

Ono što se sinoć desilo na bazenu “11. april” je za Slobodana Sora “doktrina srpskog vaterpola”.

„Nema tu motivacije, nije potrebno da se momci motivišu. Oni treba da znaju šta rade u svakom momentu, u svakom napadu. Rade ono za šta su učeni i trenirani. Ono što sam ja uvek govorio jeste da je neki naš minimum uvek dovoljan za laku pobedu. U mojoj reprezentativnoj i klupskoj karijeri, ja ne znam da li sam gubio više od dva ili tri gola razlike, jako retko. A pobeđivao sam i sa 15 razlike ekipe koje su blizu meni. Ovo što se juče desilo je doktrina srpskog vaterpola i meni je drago da je naša ekipa ovako sastavljena, pravi je predstavnik srpskog vaterpola“.

Napravio je Slobodan Soro paralelu između vaterpola i tenisa, i istakao da ga raduje povratak reprezentativaca u srpski klupski vaterpolo, kao i jačanje konkurencije.

„Ima tu još jakih ekipa koje su se pojačale, Šabac, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički na domaćoj sceni. Meni je drago što na neki način prisustvujemo istorijskom momentu srpskog vaterpola. Meni je uvek interesantna paralela sa tenisom. Jedno vreme je Federer dominirao i svi su bili srećni što su baš u vreme kada je on najveći i pravi rekorde. A sada je to Nole, odnosno 10 godina je to Nole. Lepo je kada si deo nečeg istorijskog i kada je neko tako dominantan. Za mene je dominacija u sportu dobra stvar jer mi ćemo se toga sećati. Neizvesnost nosi neku drugu vrstu kvaliteta, ali legendarne stvari i ekipe nisu česta pojava. Ja se nadam da ćemo mi ispisati neke nove stranice istorije ne samo srpskog, nego i svetskog vaterpola“, zaključio je Soro.


tagovi

vaterpolovaterpolo SrbijaSlobodan SoroVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara