Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Srbija dočekala heroje: Vi ste naše zlato!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 21:38

Lep momenat ispred Skuštine grada

Navijala je Srbija dve sedmice za svoje sportiste na Olimpijskim igrama, a sada je došlo vreme za doček i proslavu devet osvojenih medalja.

Ispred Skupštine grada našli su se Milica Mandić, Jovana Preković, zlatni vaterpolisti, pa onda Damir Mikec, Tijana Bogdanović, Milenko Sebić, Zurabi Datunašvili, basketaši i odbojkašice.

Izabrane vesti

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić u ime svih olimpijaca zahvalila se na podršci i istakla da je tim Srbije sa devet medalja opravdao poverenje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Veća cast nije mogla da mi pripadne, a to je da se obratim u ime ovog šampionskog tima. Za mene su ove Igre bile posebne po mnogo čemu, ali ono što je ostavilo najveći utisak na mene jeste emocija koju sam osetila, požrtvovanost svakog olimpijca. Hvala vam na požrtovanosti, hrabrosti, borbenosti, hvala na suzama kojih je bilo. Hvala na podršci koju sam osetila u našem kolektivu", rekla je Mandićeva na prijemu u Predsedništvu Srbije, a kasnije su je stigle emocije kod dočeka, pa je posle aplauza zaplakala od sreće.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da bronzana medalja sa Olimpijskih igara jedna od najznačajnih u njegovoj karijeri.

"Ovo je možda i najznačajnija medalja koju smo osvojili. Teško je bilo stići do ovog odličija, zbog mnogo okolnosti, o kojima ne bih sad govorio. Ali baš zbog toga ponos što sam selektor ove reprezentacije je eskalirao na Olimpijskim igrama. Ove devojke su primer za sve kako se ponaša jedan tim. Ponosan sam na njih", rekao je Terzić.

Srbija je ponosna na sve svoje sportiste.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara