Tom Brejdi i Kajler Mari (©Reuters, ©Shutterstock)
Tom Brejdi i Kajler Mari (©Reuters, ©Shutterstock)

Tampa ima prvu meč loptu, San Francisko igra sa trećim kvoterbekom

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 11:01

Bakanirsi sa Tomom Brejdijem imaju šansu u Detroitu da kolo pre kraja obezbede plej-of. Arizona mora da slavi protiv prošlosezonskog učesnika Superboula. Goste iz Kalifornije prevodiće Si Džej Betard koji menja bolesnog Nika Malensa

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone u NFL šampionatu, ostalo je još osam praznih mesta u plej-ofu. Sigurni su: Kanzasa Siti Čifsi, Pitsburg Stilersi, Bafalo Bilsi iz AFC-a i Grin Bej Pekersi, Nju Orleans Sejntsi i Sijetl Sihoksi iz NFC-a. Na pobedu do nastavka borbe za trofej Vinsa Lombardija su Tampa Bej Bakanirsi i Los Anđeles Remsi.

Bakanirsi Toma Brejdija imaju zicer, prvi meč loptu u Detroitu danas (19.00) protiv očajnih Lajonsa. Ukoliko slave, kolo pre kraja, izboriće mesto u „vajld kard“ vikendu. Četa Brusa Erijansa je sve bolja kako sezona odmiče. Prošle nedelje je Tampa nadoknadila -17 u Atlanti, u drugom poluvremenu postigla čak 31 poen. Brejdi je konačno uspostavio odličnu konekciju sa fantastičnim triom risivera – Majkom Evansom, Krisom Godvinom i Antoniom Braunom.

Izabrane vesti

Detroit se godinama muči, tavori. Prošlog meseca je smenjen glavni trener Met Patriša. Pitanje je ko će da predvodi tim iz grada Forda jer je korona virus ušao u stručni štab Lajonsa. I kvoterbek Metju Staford je pod znakom pitanja. Nekoliko nedelja vuče povredu, ali se očekuje da ipak bude starter. Počele su i glasine da će naredne godina da promeni tim, a veliki broj franšiza žele ga u svojim redovima (San Francisko, Denver, Nju Ingland...). I s njim i bez njega, crno se piše domaćinu. Očekuje se lagana pobeda Bakanirsa i obezbeđen nastavak borbe za trofej Vinsa Lombardija.

Više neizvesnosti se očekuje u meču u Glendejlu na stadionu Univerziteta Finiks. Arizona dočekuje San Francisko (22.30) i pobeda joj je neophodna ako želi da zadrži mesto u plej-ofu. Pretnja po Kardinalsa dolazi od Čikaga, koji je trenutno prvi ispod crte, sa trijumfom manje. San Francisko je početkom godine igrao Superboul, poražen je od Kanzasa u Majamiju (20:31), a u ovom šampionatu su povrede desetkovale izabranike trenera Kajla Šenehana. Veliki broj odbrambenih fudbalera se teško povredio na startu sezone, kao što su defanzivni endovi Nik Bosa i Solomon Tomas. Danas neće biti u timu ni iskusnog kornerbeka Ričarda Šermana, kao i Džimija Vorda.

Startnog kvoterbeka Džimija Garopola nema već više od mesec i po zbog povrede, a i njegova zamena Nik Malens stavljena je na listu bolesnih od korona virusa, pa će u vatru morati treći vođa napada Si Džej Betard. Dobra vest u napadu je da se posle duge pauze vraća najplaćeniji tajt end lige Džordž Kitl. San Francisko je u silaznoj putanji, vezao je tri poraza. Arizona je posle slabijih igara u novembru se podigla u poslednje dve nedelje, vezala dve pobede i sada je na poslednjem sedmom mestu u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji (NFC) koje garantuje ulazak u januarski plej-of.


tagovi

Arizona KardinalsTampa Bej BakanirsDetroit LajonsSan Francisko Fortinajnersamerički fudbalNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara