Kiker Ejvan Mekferson je doneo pobedu Sinsinatiju u Nešvilu (©AFP)
Kiker Ejvan Mekferson je doneo pobedu Sinsinatiju u Nešvilu (©AFP)

Tanehil sahranio Tenesi, bajka Bengalsa se nastavlja, korak do Superboula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 02:12

NFL, plej-of: Sinsinati pobedio Tajtense u Nešvilu sa 19:16 u polufinalu AFC-a šutem kikera Ejvana Mekfersona sa 52 jarde u poslednjoj sekundi

Bajka Bengalasa se nastavlja. Sinsinati je pre početka NFL šampionata bio autsajder, niko mu nije davao šanse za plej-of, ali je tim iz Ohaja na krilima Džoa Baroua, prvog pika na draftu 2020. godine, odigrao fantastičan ligaški deo sezone, pobedio u jednoj u najjačih divizija, Severu AFC-a i izbori borbu za trofej Vinsa Lombardija.

Prethodne nedelje srušeno je prokletstvo plej-ofa, ostvarena je pobeda posle 31 godine, a Sinsinati je otišao sada i korak dalje, plasirao se u finale Američke fudbalske konferencije (AFC), odnosno stigao na korak do Superboula koji se sredinom narednog meseca igra u Los Anđelesu. Bengalsi su dobili favorizovani Tenesi u Nešvilu sa 19:16 u zanimljivoj završnici. Odlučio je kiker Ejvan Mekferson koji je u poslednjoj sekundi pogodio nimalo lak šut sa 52 jarde, za veliko slavlje tima iz Ohaja koji naredne nedelje sigurno gostuje pobedniku meča Kanzas Siti – Bafalo (ponedeljak, 00.30).

Izabrane vesti

Tragičar meča je kvoterbek domaćeg tima Rajan Tanehil koji je bacio čak tri presečene lopte i pokazao da nikada nije bio niti će biti elitni vođa napada. Na 20 sekundi pre kraja, na trećem pokušaju za pet jardi je bacio lošu loptu koji je uhvato iskusni defanzivac Sinsinatija Ilaj Ejpl. Ostalo je malo vremena, ali je jedan dobar pas Džoa Baroua ka rukiju Džamaru Čejsu bio dovoljan da Mekferson pogodio fild gol za veliku pobedu.

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

Odbrana Tajtensa čak devet puta je "sekovala“ Baroua, ali nije mogla da nadoknadi gluposti koje je napravio Tanehil. Vodili su Bengalsi sa 16:6 sredinom trećeg perioda igre posle tačdauna Džoa Miksona i imali loptu posle druge presečene lopte kvoterbeka Tenesija. Prvu je bacio već u prvom dodiru s loptom. Međutim, probudio se Ej Džej Brun, kao i raning bekovi Derik Henri i Donte Formen. Na kraju treće četvrtine bilo je 16:16.

U poslendnjih 15 minuta viđena je rovovska bitka. Tenesi je imao sve u svojim rukama, ali velika greška Tanehila je odlučila pobednika, pa je najbolji tim u AFC-u (skor 12-5) posle ligaškog dela sezone završio sezonu već u prvom meču plej-ofa, kao i prošle godine kada ga je na svom terenu zaustavio Baltimor.

Barou je imao 28 uspešnih dodavanja iz 37 pokušaja za 348 jardi. Nije bacio nijedan tačdaun pas, a imao je jednu presečenu loptu krivicom raning beka Pirajna na kraju trećeg perioda igre. Džamar Čejs je opet prebacio 100 jadi (109) iz samo pet hvatanja i potvrdio da će sigurno biti izabran za ofanzivnog rukija godine. Mikson je uz tačdaun imao 54 jarda trčanjem.

Tanehil je završio meč sa 15 dodavanja iz 24 pokušaja, tačdaunom pasom i čak tri presečene lopte. Donta Formen je odlično trčao. Iz samo četiri pokušaja je imao 66 jardi, dok je povratnik posle dvoipomesečne povrede, Derik Henri, sakupio 62 jarda iz čak 20 pokušaja. Sjajna partija Ej Džej Brauna i 142 jarda niisu bila dovoljna timu iz Nešvila da stigne do finala konferencije.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

Tenesi Tajtens - Sinsinati Bengals 16:19 (0:6, 6:3, 10:7, 0:3)

Ponedeljak

00.30: (1,75) Kanzas Siti Čifs (13,0) Bafalo Bils (2,30)

NFC

Nedelja

Grin Bej Pekers - San Francisko Fortinajners u toku

21.00: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Los Anđeles Rems (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaSinsinati BengalsTenesi Tajtans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara